Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke gi gatebarna gaver

I Indonesias hovedstad har det gått fra vondt til verre for gatebarna.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En nyinnført lov som gjør det forbudt å gi donasjoner til tiggere, gatebarn og uteliggere, i hovedstaden Jakarta, betegnes som absurd og latterlig av rasende akademikere og observatører, ifølge The Jakarta Post.

NA24 - din næringslivsavis

- Ordningen er absurd. Kan de mene at ordningen virkelig vil lindre fattigdommen i byen til slutt. Både byadministrasjonen og byrådet burde ha innsett, før de omfavnet loven, at fattigdomsspørsmål i byen bare er toppen av isfjellet, sier sosiolog Yayat Supriatna, ifølge avisen.

Vedtatt mandag
Mandag vedtok alle de syv fraksjonene i rådet at loven skulle passere i håp om at Jakarta både blir renere og mer ordensfylt. Loven slår fast at ingen institusjoner eller individer får handle med gateselgere eller gi penger eller varer til tiggere, gatemusikanter eller bilvinduvaskere.

- Den fundamentale tingen er at mange av tiggerne og gateselgerne kommer fra landlige områder fordi de ikke kan få seg jobb der og derfor prøver de lykken her, i sentrum av forretningene, sier Yayat.

Over 200.000 gateselgere
Ifølge den uavhengige organisasjonen Institute for Economics, Social and Culture Right skal det være over 200.000 gateselgere i storbyen som hver måned bruker over 1,6 millioner dollar på utpressing i form av beskyttelsespenger og ulovlige avgifter.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021