Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke kreve dødsstraff for terrormistenkt

En amerikansk føderal domstol har bestemt at myndighetene i landet ikke har anledning til å kreve dødsstraff for Zacarias Moussaoui, som er mistenkt for å ha planlagt 11. september-angrepene.

Moussaoui er anklaget for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepene mot USA 11. september 2001, men han kan altså ikke dømmes til døden hvis han blir funnet skyldig. Det bestemte en føderal domstol i dag.

Grunnen er at påtalemyndigheten har nektet den tiltalte å avhøre andre arresterte medlemmer av al-Qaida. Moussaoui hevder at de vil kunne bekrefte at han ikke var innblandet i terroraksjonene, skriver NTB.

Både den mistenkte å påtalemyndigheten ville at dommer Leonie Brinkman skulle avvise saken, fordi det ville være den raskeste måten å få de omstridte spørsmålene anket inn for en høyere domstol. Det nektet imidlertid dommeren.

Moussaoui har innrømmet å være medlem av al-Qaida, men nekter å ha deltatt i terroraksjonene. Påtalemyndigheten nekter avhør fordi de mener det vil sette USAs nasjonale sikkerhet i fare.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen