Gå til sidens hovedinnhold

Får likevel bære skaut

Møbelbutikken A-møbler har ombestemt seg og muslimske Ambreen Pervez får likevel lov til å ha på seg hodeplagget hijab når hun er på jobb i butikken på Alnabru.

25 år gamle Ambreen Pervez er tilbake i møbelbutikken 14. februar. Saken ble løst i et møte med administrerende direktør Anniken Aaseth i A-møbler torsdag skriver Aftenposten.

– De er blitt enige om å ikke si noe mer til pressen enn at saken er løst, sier A-møblers advokat Thorstein Larsen.

Det var Anniken Aaseth som tok fra den muslimske kvinnen jobben, fordi hun nektet å ta av seg hodeplagget som dekker hår og hals. A-møbler mente at skautet brøt med kleskoden i butikken som blant annet forbyr bruk av lue og andre hodeplagg.

Ambreen Pervez klaget saken inn for likestillingsombudet som konkluderte med at A-møbler ikke har anledning til å forby ansatte å gå med hodeplagg, så lenge det ikke setter liv og helse i fare.

– Det er veldig hyggelig at saken er løst og at A-møbler aksepterer vår avgjørelse, sier likestillingsombud Kristin Mile.

Likestillingsombudet mener likevel at det kan diskuteres om bruken av hijab er kvinneundertrykkende.

–Den diskusjonen bør det muslimske miljøet kanskje ta. Men å forby bruken av hodeplagget, er noe helt annet. Det mener vi ville stenge kvinner ute fra arbeidslivet og dermed virke dobbelt undertrykkende, sier Mile til Aftenposten.

(NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021