OSLO (NTB): Høyre, Frp, KrF og Venstre, som kan ende opp med regjeringsmakten til høsten, vil opprette et eget oljefond for store samferdselsprosjekter.

Pengene som skal gå til vei- og bane, vil opposisjonspartiene hente fra dagens oljefond, skriver Aftenposten.

– Før var vi alene om å ønske dette. Men tirsdag 18. juni, under behandlingen av Nasjonal Transportplan (NTB) i Stortinget, stemte både Høyre, KrF og Venstre for dette, sier Frps samferdselspolitiske talsmann, Bård Hoksrud, til avisen.

Han sier avkastningen til fondet utelukkende skal gå til samferdsel. Størrelsen på fondet bør ligge rundt 500 milliarder kroner.

– Vi har snakket om 500 milliarder kroner. Det høres mye ut, men det tilsvarer overskuddet i Oljefondet i fjor. Så det er ikke så mye når det kommer til stykket, sier Hoksrud.

Høyre peker seg imidlertid ut om et parti som er mer ullent om når de vil ha store samferdselsprosjekter ferdig, skriver avisen.

Både Frp og Høyre fastslo sist tirsdag at de skal klare å bli enige om veifinansiering i en blåblå regjering, men hvordan det skal skje, var uklart.

– Jeg er helt sikker på at hvis det blir et klart borgerlig flertall etter valget, så vil dette løse seg. Men jeg innrømmer at det er ulike holdninger til finansieringen, sa samferdselspolitisk talsmann Trond Helleland i Høyre da Stortinget behandlet NTP. (©NTB)