Gå til sidens hovedinnhold

Får pengene igjen ved flyskrekk

Men ikke hos alle forsikringsselskaper.

Mange nordmenn er redde for å fly, og etter den katastrofale Air France-ulykken er flyskrekken vekket hos mange.

Men det finnes håp.

Selskapet Flight Clinic arrangerer kurs mot flyskrekk, og klinikkens opphavsmann Petter Christiansen sier til Dagbladet.no at han tror flere nordmenn ikke kommer til å tørre å gjennomføre sommerens planlagte ferietur, på grunn av frykt etter flyulykken.

Avhengig av hvor du har reiseforsikring, kan det være mulig å få pengene tilbake.

- Akutt flyskrekk god grunn
Seniorrådgiver Roald Stigum Olsen i TrygVesta opplyser at akutt flyskrekk kan aksepteres som grunnlag for refusjon av kjøpte flybilletter og pakkereiser.

- Det er kundens subjektive frykt og utrygghet som legges til grunn når vi vurderer erstatninger ved avbestillinger og evakueringer, sier Stigum Olsen til Nettavisen.

Han sier TrygVesta har denne muligheten fordi selskapet ønsker å fremstå som en trygghetsleverandør.

- Jeg tror ikke det er noe problem å finne ut om det er en ekte frykt som ligger bak, sier han.

- Må være troverdig
For Stigum Olsen påpeker at fryktbildet er nødt til å være troverdig.

- Vi ønsker ikke at kundene våre skal bruke dette som en unnskyldning for å avbestille flyreiser som ikke passer eller for å velge alternative reisemål. Det må være en reell grunn som ligger bak, og hver refusjon må avtales fra tilfelle til tilfelle, forklarer Stigum Olsen.

- Vi kan ikke plutselig påta oss refusjoner fra alle som av ulike grunner ikke har lyst til å gjennomføre en planlagt flyreise, sier han.

Forsikringen gjelder også reisefølge, og det er uvesentlig hva slags billettype forsikringstakeren har betalt for.

- Kun ved akutt sykdom
Europeiskes reiseforsikring er ikke like fleksibel. Ifølge assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland er ikke flyskrekk et gyldig avbestillingsgrunnlag.

- Det som er dekket under en avbestillingsforsikring er dødsfall, akutt sykdom, ulykke, brannskade, vannledningsskade eller innbrudd. Flyskrekk er dermed ikke dekket, sier Vennesland til Nettavisen.

Hun legger likevel ikke skjul på at akutte tilfeller kan vurderes.

- Dersom det fremkommer at dette beviselig kan sees på som en akutt sykdom, vil vi naturligvis måtte vurdere dette fra tilfelle til tilfelle, sier hun.

Hun påpeker at Air France-ulykken berører mange på en spesiell måte.

- Ulykken rammet et stort, velrenommert flyselskap på vei til en flyplass svært mange nordmenn har besøkt. Dette ryster oss alle, men vi må ikke glemme at det er langt sikrere å fly enn å kjøre bil og å ferdes i trafikken, presiserer hun. Vi må ikke la frykten styre oss.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken