Gå til sidens hovedinnhold

Farc bløffet om gissel

De kolombianske opprørerne har ikke Emmanuel (3) i fangenskap.

Etter lange forhandlinger skulle Farc-opprørerne forrige helg løslate tre gisler, men planen gikk i vasken.

Nå viser det seg at et av gislene slettes ikke var i fangenskap. Clara Rojas ble kidnappet i 2002, hun skulle etter planen løslates forrige helg sammen med sin tre år gamle sønn Emmanuel. Men Farc innrømmer nå at 3-åringen, som ble unnfanget mens Rojas ble holdt fanget, befinner seg i byen Bogota, melder BBC.

I fosterhjem
Opprørerne hevder de flyttet gutten til den kolombianske hovedstaden av hensyn til hans sikkerhet, og DNA-tester viser at gutten mest sannsynlig er tre år gamle Emmanuel.

Kolombianske myndigheter sier en underernært gutt som ligner på Emmanuel, ble brakt til et sykehus i San Jose del Guaviare i juni 2005. Han ble deretter sendt til et fosterhjem i Bogota, uten at noen visste hans virkelige identitet.

Chavez
Venezuelas president Hugo Chavez var med på å forhandle frem den planlagte fangeløslatelsen forrige helg. Et venezuelansk helikopter skulle vente på beskjed på hvor i jungelen det kunne plukke opp gislene, men beskjeden kom aldri. Farc hevder militæraktivitet i området ødela for løslatelsen.

Rojas ble kidnappet i 2002 sammen med tidligere presidentkandidat Ingrid Betancourt. Tidligere kongressmedlem Consuelo Gonzalez de Perdomo skulle etter planen også løslates forrige helg.

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag