Gå til sidens hovedinnhold

Faren nekter å møte Lindh-siktet

Faren til 25-åringen som er siktet for drapet på Anna Lindh, orker ikke møte sinn sønn i fengselet, selv om sønnen ønsker det.

Selv ikke i julehelgen vil faren besøke Mijailo Mijailovic i fengselet. Det blir for tøft.

- Nei, jeg tror ikke det. Vi orker ikke, sier faren til Aftonbladet.

Han er født i Jugoslavia, men har bodd store deler av sitt voksne liv i Sverige. Pågripelsen av sønnen slutten av september kom som et sjokk på faren.

Knivstakk faren
Mijailovic har nylig søkt om tillatelse til å få besøk av sin far, mor og farfar. Men det orker ikke familien etter alt som har hendt.

Far og sønn har lenge hatt et vanskelig forhold, etter at ekteskapet til moren og faren begynte å skrante. Høsten 1996 møttes familien for å feire søsterens fødselsdag. Da havnet moren og faren i en heftig krangel. Det hele utartet seg, og det endte med at 25-årignen stakk sin far flere ganger med kniv.

DNA-spor
Torsdag opplyste svensk påtalemyndighet at DNA-molekyler knytter den drapsmistenkte Mijailovic til drapet på Anna Lindh.

DNA-funn på kniven som mannen mistenkes for å ha brukt, og DNA som ble funnet på mannens bukser, stemmer med Mijailovics DNA, bekrefter statsadvokat Agneta Blidberg overfor Sveriges Radio.

Anna Lindh ble stukket ned med kniv inne på stormagasinet NK i Stockholm 10. september og døde av skadene dagen etter. Politiet arresterte den nå 25 år gamle Mijailovic 24. september, skriver NTB.

Formell tiltale kan bli tatt ut 16. januar, og rettssaken kan da begynne 20. januar.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler