Brannen oppsto i et filter i et teknisk rom i 18. etasje, i tilknytning til ventilasjonsanlegget. Brannen er nå bekreftet slukket.

Alle gjester og ansatte i det 37 etasjer store hotellet ble evakuert.

Ingen ble skadet i brannen.

Rett før klokken 13 var hotellet fortsatt evakuert.

- Røyken er ute, men det er fortsatt branngasser igjen i hotellet. De kjører nå ventilasjonsanlegget for fullt for å lufte ut gassene. Først når det er gjort og brannvarslingsanlegget er nullstilt, kan folk komme inn igjen i hotellet, sier vaktkommandør Kaj Hageberg i Oslo brann- og redningsetat.

Sikkerhetsglipp
Ifølge TV2 Nyhetskanalen skal gjester ha sluppet inn før hotellet var klarert. Det var da røykutvikling i flere etasjer, og brannmenn måtte gå inn i hotellet igjen.

Flere konferansedeltakere på møte i 2. etasje ble sluppet inn under forutsetning av at de ikke brukte heis. Men 5 minutter senere gikk alarmen igjen, og de ble kastet ut. Tirsdag var det helsekonferanse med Sylvia Brustad på Oslo Plaza.

Politiet bekreftet denne glippen i evakueringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Røyken luftet ut
Brannen i bygningen var liten, men røykeksponeringen var svært stor.

Røykdykkere fra brannvesenet er nå ferdig med å gjennomsøke hotellet og rommene. All røyken er luftet ut, og ved 10.30-tiden kunne de første gjestene slippes inn i hotellet igjen.

Oslo Plaza, formelt kalt Radisson SAS Plaza Hotell, er med sine 117 meter Nord-Europas høyeste hotell og Norges nest høyeste bygning, ifølge Wikipedia. Hotellet har 37 etasjer og 673 rom.