- Han var redd og ville være sammen med familien sin igjen.

Det sier Faraouk Tatanakis, en nær venn av etterlyste Abdulhak, i et intervju med VG.

- Jeg er 100 prosent sikker på at han er uskyldig, sier Tatanakis.

Det har gått over tre uker siden Martine Vik Magnussen ble funnet delvis avkledt og drept i søppelrommet under leiligheten til Farouk Abdulhak i London.

Britisk politi har ennå ikke lykkes å avhøre det mest sentrale vitnet i saken - Farouk Abdulhak. Han reiste med første fly til Jemen etter drapsnatten, og oppholder seg fortsatt i landet.

- Abdulhak er og forblir den eneste personen som jeg ønsker å snakke med, som jeg tror sitter på beviset til hennes død, har etterforskningsleder Jessica Wadsworth uttalt tidligere.

Det var Farouk som forlot den private luksusklubben Maddox sammen med Martine rundt klokken 03.00 om morgenen fredag 14. mars. Da skulle de to på nachspiel. Dette var siste gang vennene så den blide, norske studenten.

Forferdelig
I dagens papirutgave av VG uttaler en nær venn og barndomskamerat av den etterlyste seg om Abdulhaks forhold til Martine Vik Magnussen, og om hvorfor han flyktet til Jemen.

Faraouk Tatanakis, synes det er forferdelig at navnebroren blir mistenkt for drapet av en rekke britiske aviser, og er sikker på at han er uskyldig.

- Det er viktig å huske på at han bare er 21 år gammel. Ja, han er ansvarlig for sine handlinger, men plutselig forsto han ikke hva som hadde skjedd. Derfor reiste han hjem til familien sin, hvor han føler trygghet og får kjærlighet, sier Tatanakis til avisen.

Han tror Abdulhak vil reise tilbake til London for å la seg avhøre.

Saken fortsetter nedenfor.

Kan gjemme seg
- Faren hans, Shaher, krever i alle fall at han skal gjøre det. I en tenkt situasjon, så kan han uansett gjemme seg. Skulle han bli funnet skyldig vil familien hans kreve at han kommer til London for å sone straffen, hvis ikke vil han bli henrettet i hjemlandet. Det sier jemensk lov, sier han til VG.

Han snakket sist med Abdulhak onsdagen før drapet. Siden har verken han eller andre venner i Egypt hørt noe fra han. Tatanakis synes det virker som han vil holde folk utenfor.

- Han vil ikke at folk skal bli involvert i saken. Og det kan jeg forstå. Folk jeg har snakket med i Jemen forteller uansett at han er nedbrutt og lei seg. Han har det ikke bra. Det er ikke bare fordi han er mistenkt i denne saken, men også for at en av hans nærmeste venninner er funnet er funnet drept, sier Tatanakis.

Facebook-jakt
Nettavisen skrev fredag at en Facebook-gruppe nå jakter på Martines drapsmann. Gruppen har 11.000 medlemmer.

På Facebook-gruppens hjemmeside diskuteres konspirasjonsteorier og politiets etterforskning bredt.

«Jeg er sikker på at Farouk ikke har noe å gjøre med hennes død, og sannheten vil komme for en dag», skriver en venn av Farouk.

Han skriver at Farouk kommer fra et respektert hjem, med velstående foreldre som ikke har skjemt bort barna sine.

En norsk gutt svarer på innlegget:

«Hvis han ikke har noe med hennes død å gjøre, hvorfor forlot han da England uten å komme tilbake? Det er ikke sikkert han drepte henne, men han har noe med det å gjøre, det er ganske tydelig.»

Da den 23-årige studenten forsvant, la vennene ut en savnet-melding på samme nettsted, der de ba folk hjelpe til med å finne Martine.