Gå til sidens hovedinnhold

Færre unge asylsøkere til Norge

UDI avvikler to transittmottak for enslige mindreårige.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) er det hittil i år registrert 151 søknader fra enslige mindreårige. Det er 56 prosent færre enn i samme periode i fjor. Det har vært en større nedgang i unge asylsøkere enn voksne.

Dermed sier UDI opp kontraktene ved transittmottakene for enslige mindreårige asylsøkere ved Fossanåsen i Rollag og Husebyvangen i Hurdal.

- Vi kan ikke ha mottak stående tomme. Mottakssystemet i Norge skal være fleksibelt, og vi har ansvaret for å tilpasse kapasiteten etter behovet. Det betyr at vi raskt må ha nye mottak når det kommer flere asylsøkere, og færre når det går ned igjen, sier avdelingsdirektør Anne Siri Rustad i en pressemelding.

- Det er aldri lett å legge ned mottak. De mottaksansatte og kommunene har gjort en formidabel jobb i en situasjon hvor vi trengte mange mottaksplasser, understreker Rustad.

Stengningene er en del av en planlagt nedbygging av om lag 250 transittplasser for enslige mindreårige asylsøkere i Østlandsområder. I tillegg ønsker UDI å legge ned noen plasser ved Mysebu, Tyriheim og Stange transittmottak.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken