Gå til sidens hovedinnhold

Fartsløve bremset fredsmekler

I Sri Lanka er fartsgale sjåfører en større trussel enn borgerkrig.

COLOMBO/KILINOCHCHI (TV 2 Nettavisen): Det fikk norske pressefolk erfare da de fulgte fredsmekler Erik Solheim på hans turné i Sri Lanka i forrige uke.

Trafikkbildet i hovedstaden Colombo er kaotisk. Når en konvoi med firehjulstrekkere og en pressebuss på slep forsøker å presse seg gjennom den venstrekjørte trafikken, blir det enda verre.

På vei til åpningen av et buddhist-tempel sør for Colombo, presterte den overtrøtte sjåføren av pressebussen først å krasje med en motorsykkel. Senere, med bussen full av norske journalister, kjørte han inn i hekken på en pickup.

Ingen ble skadd i kollisjonen, men den ellers hurtige bilkonvoien med Solheim, livvakter, ambassadefolk og journalister på slep ble forsinket med flere minutter.

Solheim selv var ikke innblandet i uhellet, men pressefolkene fikk seg en støkk.

Tigerlaser

I de tamilkontrollerte områdene i nord har LTTE-geriljaen tatt affære overfor fartssyndere. Det fikk Norsk Folkehjelps medarbeider Saba Naganathan og TV 2 Nettavisens utsendte oppleve da de freste inn i en 30-sone på vei til tamiltigrenes hovedkvarter i byen Kilinochchi.

I veikanten sto en politimann med en liten, men effektiv lasermåler i hånden.

- Dere kjørte i 57 kilometer forklarte politimannen Heronadasen vennlig, og viste triumferende fram lasermåleren.

Kontrollen skjedde i en skarp sving etter en lang slette. Flere lastebiler skal ha veltet i svingen på grunn av for høy fart.

I Norge ville overtredelsen føre til beslaglagt førerkort. I tamiltigrenes land måtte Saba Naganathan hoste opp 600 rupi (40 kroner) i bot.

Heronadasen forklarer at politiet tar mange fartssyndere. Rundt ham står et titalls tamiler som også har blitt tatt, men som ikke har penger til å betale boten. De må pent vente til familien eller arbeidsgivere betaler.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken