Gå til sidens hovedinnhold

Fastklemt i ruinene

Massevis av folk ligger fastklemt i ruinene av bygninger som kollapset og skadde strømmer til sykehusene etter jordskjelvene i Indonesia.

Ifølge indonesiske myndigheter har minst 70 personer mistet livet i jordskjelvene.

TV 2 Sumo: Se TV 2s reporter Ove Sjøstrøm rapportere fra Asia

Skadde strømmer til sykehusene i de hardest rammede områdene. Mange har fått beinbrudd og stygge kuttskader. Indonesiske myndigheter frykter også at mange fortsatt ligger fastklemt i ruinene av de flere hundre bygningene som kollapset i skjelvene.

Hovedvei ødelagt
Regjeringsstyrker er nå på plass i området rundt Padang for å bistå i redningsarbeidet.

- Jeg kan ikke si hvor mange som fortsatt ligger fast i ruinene, fordi redningsarbeidet fortsatt pågår. Men mange hus har kollapset og det var folk i mange av husene, sier borgermester Syamsu Rahim i byen Solok.

- Hittil har vi funnet 19 døde. Hundrevis er skadd, og sykehusene oversvømmes, sier den lokale politisjefen i Solok, oberstløyntnant Budi Sarwono til AP.

I provinshovedstaden Padang har myndighetene satt opp telt på en fotballbane der det ytes krisehjelp til dem som trenger det.

- 70 personer har mistet livet. Presidenten ar kontaktet guvernøren på Vest-Sumatra og akkurat nå pågår det en evakuering i regi av de militære og av politiet, sier kabinettsekretær Sudi Silalahi, ifølge Reuters.

Hasrul Pilian, en talsmann for de lokale myndighetene på Vest-Sumatra sier at tallet på døde trolig kommer til å stige, fordi skadeomfanget fra mer avsidesliggende områder ikke er kjent.

Veien som forbinder Padang med Batu Sankar fikk store skader i skjelvene, og dette har gjort hjelpearbeidet vanskelig.

Jordskjelvene inntraff med to timers mellomrom tirsdag. Det første målte 6,6 på Richters og det andre målte 6,0.

- Svaiet
Jordskjelvene var så kraftige at de også kunne merkes i nabolandene Singapore og Malaysia. TV 2-reporter Ove Sjøstrøm befinner seg i Singapore, om lag 430 kilometer fra jordskjelvets episdenter.

Han forteller til TV 2 Nyhetskanalen at han merket jordskjelvet som et kraftig vogntog som passerte.

- Jeg befant meg midt i finansdistriktet i Singapore, og så noen av høyhusene som svaiet. Men bygningene her er konstruert for å tåle jordskjelv, forteller Sjøstrøm til Nettavisen.

- Folk strømmet ut i gatene, og mange var tydelig engstelige. Fortsatt oppholder mange seg ute, i frykt for nye, kraftige etterskjelv, forteller han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis