Gå til sidens hovedinnhold

Fatah og Hamas vil møtes

Fatah og Hamas har godtatt initiativet fra Saudi-Arabias kong Abdullah om å møtes på et hellig sted.

Ifølge det Saudi-Arabiske nyhetsbyrået SPA skal Fatah og Hamas ha sagt ja til å møtes på et hellig sted i Mekka i Saudi-Arabia for å finne en løsning på den blodige konflikten. Ifølge en pressemelding skal møtet finne sted i nøytrale omgivelser uten innblanding fra noen i landet.

Det er Hamas politiske leder i eksil, Khaled Meshaal, som har sagt ja til et møte. Det samme har altså Fatah-bevegelsen sagt ja til.

- For mye press
- Saudi-Arabia vil at både Hamas og Fatah skal møtes i Mekka for å finne en løsning på den uakseptable situasjonen mellom palestinerne. Problemet for palestinere er at flere land blant annet i den arabiske verden, i Europa, USA . Europa, USA og flere arabiske land kommer støtter Fatah og den palestinske presidenten Abbas. Samtidig støtter Syria og Iran Hamas. Derfor er Hamas og Fatah fortsatt uenige om en avtale om en nasjonal samlingsregjering, sier politisk analytiker Adel Al-Tarefe i det politiske magasinet Al-Majallal i London til Nettavisen på telefon.

Han legger til at han håper det kommende møte vil finne sted med de to stridende parter alene. Han tror møtet vil finne sted onsdag.

Stadige kamper
Palestinernes president Mahmoud Abbas og Meshaal ble for over en uke siden i Damaskus i Syria enige om at både Hamas og Fatah må forhandle for å komme til enighet.

I løpet av de siste 72 timene har minst 25 palestinere blitt drept i kamper på Gazastripen mellom tilhengere av Hamas og Fatha-partiet. Urolighetene har vokst i styrke siden Hamas gikk av med valgseieren i et demokratisk valg i januar i fjor.

Flere hundre demonstrete idag søndag på Vestbredden mot sammenstøtene i Gaza.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs