Gå til sidens hovedinnhold

Fattighuset mangler fattige

Maten velter ut av skuffer og skap.

(iOslo.no) Fattighuset på Grønland har problemer om dagen. Men ikke slik man skulle tro. De sliter faktisk med at de har for mye mat, og for få brukere, skriver Østkantavisa.

Ben Borgen, ildsjel i Fattighuset, forteller at markedet er mettet på mat.

- Det er altfor mye mat på markedet. Produsentene kaster årlig mat for flere milliarder kroner, så jo mer vi får gitt ut, jo mer sparer vi miljøet, sier Borgen til iOslo.no

Fattighuset får mange desperate telefoner fra produsenter som ikke vil kaste. Det samme gjør Blåkors og Frelsesarmeen, ifølge Borgen.

- De ber oss nesten alltid om å ta imot mer. Nå har vi sagt nei til Prior i et halvt år, fordi vi ikke har lagerplass, sier Borgen.

Baksmell på skatten?
Årlig leverer Fattighuset ut 10.000 poser med matvarer til byens fattige. Men det er gjerne de samme som henter mat. Borgen tror det å oppsøke Fattighuset forbindes med skam for mange.

- Det er en terskel å gå over for mange, men vi står her med åpne armer. Vi vil at alle skal som trenger det skal komme hit. Vi sjekker ikke hvem folk er, sier Borgen.

Og med alle, mener han alle.

- Har du fått en litt for stor baksmell, og sliter litt en periode er det bare å droppe innom. Det er ingen krav til behov, men vi antar jo at de som kommer hit trenger det, sier han.

- Det er ikke så enkelt at fattigdomsproblemet i stor grad er utryddet?

- Nei, nei, nei. Blant annet går det ikke an å leve et verdig liv på dagens sosialsatser, det er jo bevist. Det er mange med behov, det er sikkert, sier Borgen.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag