Torsdag ble det klart at Nærings - og handelsdepartementet betaler 375.000 kroner av Berit Kjøll sin regning på 754.322,50 fra kommunikasjonsfirmaet Geelmuyden.Kiese.

- Det er helt uakseptabelt av Sylvia Brustad, sier Frps næringspolitiske talsmann Harald Nesvik.

- Statsråden kan ikke bruke 375.000 kroner uten begrunnelse, derfor krever jeg at Brustad redegjør overfor Stortinget for hvilke avtaler som ligger til grunn for at Kjøll nå skal få 375.000 kr av skattebetalernes penger, sier Nesvik.

Les også: Tar halve regningen til Berit Kjøll

- Brustad skapte rotet
Regningen oppsto etter at transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions i vår skapte en ekstraordinær og krevende situasjon for Berit Kjøll som statens styremedlem.

- Det var Brustad som med sin opptreden skapte mye av rotet i Aker-saken. At hun nå dekker et så stort beløp for en av partene i denne konflikten fremstår som uryddig, mener Nesvik.

Akkurat dette argumentet bruker Høyres Per-Kristian Foss når han kommer til motsatt konklusjon.

- Jeg synes det er riktig av staten å betale. Har man klønete statsråder blir det dyrt for skattebetalerne. Spørsmålet er om ikke departementet burde betalt mer, sier Foss til Nettavisen.

Ikke Kjøll sin feil
Han mener at det ikke var Berit Kjøll sin feil at saken endte i skandale.

- Dette var ekstraordinære utgifter skapt av politikken. Hun hadde ikke fått beskjed av staten om å ha noen annen holdning i styret. Det var departementet som var klønete. Jeg skjønner godt at Kjøll trengte en medierådgiver, mener Foss.

- Hvorfor tok det så lang tid å avklare dette tror du?

- Fordi statsråden har vært usikker og ønsket minst mulig oppmerksomhet, passet det vel godt at det ble avklart tre uker etter valget, slår Foss fast.