Gå til sidens hovedinnhold

Feilsendte hiv-resultater

Brev fra spesialister ved Helse Bergen har ved flere anledninger havnet hos Bergen fengsel istedenfor legesenter i Åsane.

Hver uke mottar helseavdelingen ved Bergen fengsel feilsendt, taushetsbelagt pasientinformasjon fra Helse Bergen, melder BA.

Det er mange pasienter ved fengselet, og ofte vanskelig for de ansatte å sortere ut de feilsendte brevene. Dermed blir en del brev og e-poster åpnet og lest. De fengselsansatte får dermed kjennskap til taushetsbelagt informasjon om pasienter de ikke selv har med å gjøre.

Et av de feilsendte brevene inneholdt ifølge BA informasjon om et nyoppdaget tilfelle av Hiv i bydelen Åsane. Ved en annen anledning leste en fengselsansatt opplysninger om en død nabo.

Brevene blir feilsendt fra ulike avdelinger i Helse Bergen, og fengselet har flere ganger tatt saken opp med avsenderne.

- Vi ser meget alvorlig på at taushetsbelagt informasjon havner på avveie. Det skal ikke skje, og vi beklager det sterkt. Vi tar alle slike tilbakemeldinger svært alvorlig. Vi kommer til å gå igjennom saken, sier informasjonsdirektør ved Fylkeslegen i Hordaland, Mona Høgli, til BA.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken