Gå til sidens hovedinnhold

Fem døde i trafikken

Fem personer har mistet livet på glatte norske veier mandag. Farlig føreforhold fortsetter tirsdag.

Tre personer døde i Røldal da bilen de satt i kolliderte med en trailer på E134 utenfor Seljestad hotell. Totalt satt fem mennesker i personbilen. To av dem overlevde.

– Da personene ble tatt ut av bilvraket, var én omkommet og fire kritisk skadd. Klokken 18 fikk vi melding om at tre personer omkom og to er kritisk skadd, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.

- Det er masse slaps i veibanen. Det er ikke gode kjøreforhold. Ulykken skjedde på Korlevoll, like ved Korlebu. Av politiet får jeg opplyst at fem personer er alvorlig skadet. Det er lang kø i begge retninger. Den første luftambulansen har akkurat landet like ved ulykkesstedet, sa journalist Silje Andvik Hoaas i Hardanger folkeblad til lokalavisen før omfanget av den tragiske ulykken var kjent.

Du kan lese flere detaljer om ulykken her (ekstern lenke).

Dødsulykkene
Totalt har fem personer død på norske veier mandag.

Ved 09.45 tiden frontkolliderte en buss med en personbil i Steinestøveien i Bergen. En av personene i bilen døde.

LES EGEN SAK: Omkom i bussulykke

En kvinne i slutten av 40-årene omkom da en personbil frontkolliderte med en lastebil på E18 i Arendal ved 08.20-tiden.

LES EGEN SAK: Døde på glatta

I tillegg ble tre personer lettere skadd i en trafikkulykke på riksvei 120 i Rælingen mandag ettermiddag. Tre biler var innvolvert i ulykken. Les mer i Romerikes Blad her.

Viking redningstjeneste rykket ut på en rekke ulykker og motorproblemer mandag.

Startproblemer
- Vi har hatt mellom 1000 og 1200 utrykninger totalt i Norge i dag. Vi regner med at det blir like ille i morgen, sier markedssjef Hans Petter Semmelmann i Viking redningstjeneste til Nettavisen mandag kveld.

I morgen er det meldt kaldere blant annet i Oslo og Trondheim. Vann vil fryse til is, og mange mindre veier kommer til å bli speilblanke.

- Vi regner med at det blir mange småbulkinger og utforkjøringer. I tillegg vil vi som i dag få mange utrykninger på grunn av startproblemer, sier Semmelmann.

Kjedesjef Svein Setrom i Viking sier at mange biler sliter med kondensproblemer i drivstoffsystemet, og utladet batteri når det nå blir kaldt etter dager med fuktig vær.

- Kondensfjerner i bensinen er en lur ting, men sjekk med brukerhåndboka til bilen før du bruker kondensfjerner. I tillegg kan man vedlikeholdslade batteriene, sier Setrom.

Vegvesenet melder om en rekke stengte veier mandag kveld. Den fullstendige oversikten får du her (ekstern lenke).

Kartet viser hvor tre personer omkom i trafikkulykke mandag ettermiddag.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken