Gå til sidens hovedinnhold

Fem hete fantasyspillere

Kjapp oppsummering etter første runde.

Fantasy Premier League er blitt et meget populært spill i Norge, og til første runde hadde over 49.000 nordmenn satt opp lag.

Sportspill.no kommer til å skrive tipsartikler om Fantasy Premier League utover sesongen. I dag tar vi for oss fem interessante spillere.

Bruk koden 665812-160604 dersom du vil delta i Nettavisens liga i Fantasy Premier League.

Skader og karantener i Premier League

Alle overgangene i Premier League

Christian Benteke (9 mill)
Dobbeltkampene for Aston Villa i første runde skapte hodebry for mange managere. For med Arsenal og Chelsea som motstandere på bortebane, var det ikke sikkert at det ville lønne seg å ha Villa-spillere på laget selv med bonuskampen. Mange endte opp med Christian Benteke på spissplassen, og det viste seg å være et meget godt valg.

Den raske belgiske landslagsspilleren scoret tre mål, plukket opp seks bonuspoeng og samlet totalt 18 poeng. For managere som allerede har Benteke på laget, finnes det knapt noen grunner til å selge ham før runde to-kampen mot Liverpool.

Men spørsmålet er om det er noe poeng i å kjøpe Benteke for de 73,7 prosent av managerne som ikke allerede har ham i troppen? Svaret er ja, men ikke nå. Benteke har vært sterk, smart og giftig i sine to første kamper, og han har allerede bevist at den gode avslutningen på fjorårssesongen ikke var et blaff. Han er også fast straffeskytter på et Villa-lag som kommer til å få mange straffer denne sesongen grunnet sine superraske angrepsspillere. Villa virker også som et langt bedre lag enn forrige sesong, og med en skadefri og sulten Gabriel Agbonlahor som spissmakker, kommer Benteke til å få mer rom rundt seg enn forrige sesong. 9 millioner fremstår som et røverkjøp, men jeg ville ha ventet til etter runde tre med å kjøpe Benteke dersom du ikke har ham på laget; Villa spiller som kjent ikke i den runden.

Pablo Osvaldo (9 mill)
Southampton brøt søndag sin egen overgangsrekord da de kjøpte den italienske landslagsspissen Pablo Osvaldo fra Roma for 15,1 millioner pund. Han er garantert ikke kjøpt inn for å sitte på benken, og sammen med Rickie Lambert kommer han til å utgjøre et interessant spisspar. Osvaldo var toppscorer for Roma forrige sesong (16 mål på 29 seriekamper), og med en prislapp på kun 8 millioner ser han tilsynelatende ut som et godt fantasykjøp. 27-åringen har imidlertid en tendens til å pådra seg mange gule og røde kort, og han kan tidvis være litt uinspirert på banen. Personlig venter jeg og ser an prestasjonene hans noen runder før jeg eventuelt investerer. Akkurat nå fremstår forsvareren Luke Shaw (4,6 mill.) og nevnte Lambert (7,5 mill) som mer spennende Southampton-kjøp.

Ross Barkley (4,6 mill)
19 år gamle Ross Barkley har lenge vært ansett som et stort midtbanetalent, og i sesongåpningen slo han til med ett mål, tre bonuspoeng og til sammen ti poeng. Det ser ut til at han kan få fast under den nye Everton-manageren Roberto Martinez, og hvis det viser seg å stemme, er 4,6 millioner utvilsomt billig.

Edin Dzeko (7,5 mill)
De siste sesongene har Manchester City-angriperne vært et mareritt for mange manager. De scorer mange mål, men man vet aldri hvem som spiller fra start neste match. Denne sesongen har City fire klassespisser i stallen, men det kan virke som om Edin Dzeko vil få mer tillit under manager Manuel Pellegrini. Den bosniske kjempen startet mot Newcastle og gjorde en meget god match. Han fikk også mye ros av Pellegrini. Dersom det viser seg at han får (mer eller mindre) fast plass på et City-lag som kommer til å bøtte inn mål denne sesongen, er 7,5 millioner vanvittig billig.

Robin Van Persie (14 mill)
Mange var skeptiske til Manchester United før premieren grunnet ny manager, få spillerkjøp og tøft kampprogram i starten. 4-1-seieren over Swansea var imidlertid en maktdemonstrasjon, og Robin Van Persie scoret to fantastiske mål. Selv med en prislapp på 14 millioner, ser det ser rett og slett ut til at man ikke kommer unna den flyvende hollenderen denne sesongen heller. Spørsmålet er hvordan man skal få råd ...

Herlig start for United-fan
Frank Østerås topper den norske ligaen med sine 126 poeng etter første runde. Han traff tilnærmet perfekt med laget Storsteinnes gress. Spesielt angrepsrekken Welbeck (12 poeng), Benteke (kaptein, 36 poeng) og Van Persie (12 poeng) luktet det svidd av. Manchester United-tilhengeren Østerås er nummer 30 av totalt 2.667.721 spillere og ligger 8 poeng bak de tre som leder spillet etter første runde.

Bruk koden 665812-160604 dersom du vil delta i Nettavisens liga i Fantasy Premier League.