Gå til sidens hovedinnhold

Fem mål, fem målscorere

Arsenal smadret Sjakhtar i toppkampen.

ARSENAL - SJAKHTAR DONETSK 5-1:

Se UEFAs offisielle statistikk fra kampen her!

Arsenal og Sjakhtar Donetsk sto begge med full pott etter to runder i Champions League.

Tirsdag kveld måtte et av lagene avgi poeng. Og for å gjøre en lang historie kort: Det ble gjestene fra Ukraina.

GRUPPE E: Riises Roma i kjempetrøbbel
GRUPPE F: Solid og imponerende av Chelsea
GRUPPE G: Real Madrid knuste Milan

Fem målscorere
For Arsenal vartet opp med en målorgie man sjelden ser i Champions League. Hele fem ganger nettet Arsene Wengers gutter før Sjakhtar fikk sitt trøstemål.

Effektiviteten var enorm. Totalt hadde Arsenal elleve avslutninger. Fem av de sju som traff målet gikk altså inn. Og det var faktisk fem forskjellige spillere som tegnet seg på scoringslista for London-laget.

Alexander Song var den som fikk æren av å starte festen etter 20 minutters spill. Vakkert var det på ingen måte, men desto mer komisk. Det startet med en håpløs aksjon av Sjakhtar-keeper Andrej Pyatov, som slapp en enkel ball rett i beina på Song. Song kunne ha tuppet ballen i mål, men valgte i stedet en merkelig teknisk manøver, og hvordan ballen til slutt havnet i nettet skjønner han vel knapt selv.

Moen dømte straffe
Mindre fiksfakseri og mer kvalitet var det da Samir Nasri la på til 2-0 et par minutter før pause.

3-0 kom 14 minutter ut i andre omgang. Cesc Fabregas var eksekutør fra straffemerket etter at kampens norske dommer, Svein Oddvar Moen, dømte for en holding i feltet.

4-0-målet til unggutten til Jack Wilshere etter 65 minutters spill kom etter et godt løp og en klinisk avslutning, mens Marouane Chamakh selv trodde han var i offside da han satte inn 5-0 etter 69 minutter. TV-reprisen viser imidlertid at det ikke var offisde, og at det norske dommerteamet sånn sett gjorde en glimrende beslutning.

Takk for sist fra Eduardo
Så er det sånn at det er av sine egne man skal ha det, og ikke overraskende var det tidligere Arsenal-spiller Eduardo da Silva som satte inn trøstemålet for Sjakhtar Donetsk.

Arsenal står nå med ni poeng og fantastiske 14-2 i målforskjell etter tre kamper. Med seks poeng er Sjakhtar fortsatt nummer to i gruppe H.

Braga slo Partizan Beograd 2-0 i den andre kampen i gruppa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken