Gå til sidens hovedinnhold

Fem millioner Visa-kort

Lite ante kunde nummer fem millioner at kortanskaffelsen ville gi gevinst.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Dette er en historisk milepæl for Visa, og bekrefter nok en gang at nordmenn er i Europa-toppen i kortbruk, sier ansvarlig for Visa i Norge, Christina Lind.

NA24 - din næringslivsavis

For første gang har antall Visakort oversteget fem millioner i Norge.

10.000 skattefritt
Tirsdag 25. september holdt Visa en markering i Trondheim til ære for kunden med det spesielle kortet.

Lite ante Terje N. Andersen at anskaffelsen av et Cresco Gold kredittkort skulle føre til gevinst. Med Visakort nummer fem millioner i Norge kan han nå glede seg over 10.000 skattefrie kroner på konto.

Foregangslandet Norge
Antallet Visakort har økt med 13 prosent i Norge på ett år. I snitt er det nå 1,4 Visakort per nordmann over 18 år.

Fra juni 06 til juni 07 gjorde nordmenn totalt 900 millioner transaksjoner med Visakort. Dette er en økning på 15 prosent sammenlignet med året før. Hver voksne nordmann utførte i snitt 180 transaksjoner.

- Nordmenns bruk av Visakort fra juni i fjor til juni i år utgjorde til sammen 424 milliarder kroner. Dette er 7 milliarder mer enn året før. Snitt-transaksjonen er på 471 kroner, sier Lind.

For hver hundrelapp nordmenn bruker på privat konsum (utenom avdrag og renter på lån), betales 30 kroner med et Visakort. Dette er tre ganger så mye som gjennomsnittet i Europa.

- Nordmenn betaler i stadig mindre grad med kontanter. Nesten 9 av 10 kjøp i Norge skjer med bankkort, sier Lind.

- Som et gratis lån
Terje N. Andersen er ikke overrasket over den kraftige økningen.

- Bruk av kredittkort innebærer inntil 45 dagers kostnadsfri betalingsutsettelse, noe som er svært gunstig dersom for eksempel vaskemaskinen skulle ryke. Så lenge man betaler alt utestående ved første forfall, fungerer kredittkortet som et gratis lån, sier Andersen.

Sikkerhet
Han legger også vekt på at kjøp med kredittkort innebærer en sikkerhet.

- Jeg har flere ganger oppdaget trekk som er feil. Dersom jeg har betalt med kredittkort, har jeg et langt bedre utgangspunkt enn dersom jeg skal prøve å få pengene tilbake på et debetkort, forteller Andersen.

Forventer ytterligere vekst
Visa forventer en markant vekst i kortmarkedet også fremover.

- Vi ser klare endringer i nordmenns kortbruk, og det er uten tvil i kredittkortmarkedet den største utviklingen nå skjer, sier Christina Lind.

Antall Visa kredittkort har økt med 30 prosent i løpet av de siste to årene. Antall transaksjoner med Visa kredittkort har økt med over 20 prosent på ett år.

Visa kredittkortene kan brukes på alle brukersteder merket med Visa over hele verden. I tillegg til betalingsutsettelse, inkluderer de fleste Visa kredittkort gebyrfrie varekjøp og gratis reise- og avbestillingsforsikringer.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter