Gå til sidens hovedinnhold

Fem omkom i ulykke

Personbil fikk sleng og traff buss og to andre kjøretøy.

Fem personer er meldt omkommet og fire skadd etter en trafikkulykke på E8 i Lavangsdalen utenfør Tromsø.

Politiet fikk melding om ulykken fredag klokken 14.15.- Bil fikk sleng
Ulykken skjedde da tre personbiler og en minibuss i kø fra Tromsø møtte en buss i retning mot Tromsø.

Ifølge politiet fikk en av personbilene sleng, og har kollidert med bussen. Videre har de øvrige bilene og minibussen vært involvert i ulykken. Den ene bilen er nærmest uten skade.

- Det som foreløpig er meldt er at det er fem omkomne og seks skadde personer som er brakt til Universitetssykehuset med ambulanse og helikopter. I bussen som var involvert har det vært 15 ungdommer, som også er på vei til sykehus med en annen buss. De skal være uskadd og lettere skadd, sa politiinspektør Astrid Nilsen ved Troms politidistrikt til Nettavisen fredag ettermiddag.

I en pressemelding klokken 16.50 opplyste politiet at det så langt er bekreftet fem døde på stedet, og fire skadde (en alvorlig, tre moderat) er ankommet sykehuset i Tromsø. Alle disse var i bil/minibuss på vei fra Tromsø.

I bussen skal det kun være lettere skader, og disse er på vei til sykehus for sjekk.

Les også: 21 døde på samme vei
Les også: Slo full katastrofealarm

Full katastrofealarm
Nilsen påpekte at skadeomfanget ikke er bekreftet.

- Vi har mannskap på stedet og skadeomfanget er så langt ikke bekreftet. Men de foreløpige meldingene er at det er en buss og to personbiler som er involvert. Nødetatene jobber nå med å skaffe oversikt over situasjonen, sa hun.

På Universitetssykehuset Nord-Norge er det slått full katastrofealarm.

- Ingen av spillerne er alvorlig skadet
Bussen fraktet håndballspillere som var på vei til turnering for 14-års lag i Tromsø var involvert i ulykken, ifølge Altaposten.

- Vi vet ikke så mye om hva som har skjedd. Alle har fått beskjed om å holde seg rolig i bussen, men det er mye knust glass. Ingen av spillerne er alvorlig skadet. Det er kun snakk om lettere skader, sier en av håndballspillerne, Birte Mjøen, til avisa.

Bak bussen som var involvert i ulykken var det ytterligere tre busser.

- Alle disse bussene var på vei til håndballturnering i Tromsø, med håndballungdom fra Alta kommune. Personene i de tre bakre bussene har ikke vært direkte involvert i ulykken, men samles på et eget evakuert- og pårørendesenter i regi av Tromsø kommune, skriver politiet i en pressemelding.

Nordlys sin reporter på stedet forteller dette om ulykkesstedet:

- På veien ligger flere døde personer, som er tildekket. Det er mye politi og ambulansepersonell som jobber på stedet, sier Nordlys-reporter Øystein Barth-Heyerdahl.

Han forteller at det er godt vinterføre, ikke spesielt glatt og delvis bart på stedet.

Kommunen i beredskap
Tromsø kommune har opprettet et støttesenter på Scandic hotell etter trafikkulykken.

- Kommunens psykososiale team stiller på Scandic hotell og bistår med hjelp til de som ønsker det, skriver kommunen på sine nettsider.

I Balsfjord kommune er de også i beredskap:

- Vi er orientert om at minst fem personer er omkommet. Nå er vi i beredskap, men avventer ytterligere beskjed, sier kommunalsjef Karin Friborg Berger i Balsfjord kommune til Nettavisen klokken 15.

Politi, brann og luftambulanser er rekvirert til området.

Det er lange køer på begge sidene av ulykkesstedet, og E8 ved Kantornes er stengt fire kilometer mot Tromsø som følge av ulykken. Ifølge Statens vegvesen, blir det skiltet omkjøring om fylkesvei 294 Andersdalen.

Pårørende kan ringe hit
Politiet har opprettet et pårørendesenter på Tromsø politistasjon.

Det er også opprettet et telefonnummer for pårørende: 815 02 800.

HTML EMBED

Vis Lavangsdalen i et større kart
Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk