Gå til sidens hovedinnhold

Fem skogbranner i Tønsberg

Politiet mistenker at en ildpåsetter er løs i tønsbergsskogene.

To unge menn ble innbrakt av politiet i Vestfold etter en rekke skogbranner tirsdag. I løpet av kort tid brøt det ut fem selvstendige branner rundt Tønsberg.

- Risikoen er stor for at noen av disse er påsatt. Det kan jeg si på bakgrunn av antallet branner på så kort tid, sier operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

De to mennene på 19 og 22 år ble observert ved flere av brannstedene. Politiet mistenker at flere av brannener var påsatt. De ville derfor undersøke hvorfor mennene hadde oppholdt seg i området.

Operasjonsleder vil ikke si hva de har forklart, men begge mennene ble løslatt natt til onsdag uten at de ble siktet. Brannetterforskningen fortsetter onsdag.

Kort mellomrom
Politiet ble varslet om den første brannen klokken 14.55. Da brant det bak Saba på Råel. Klokken 16.50 tok det fyr i skogen ved Eik-hallen. Deretter kom en ny melding om brann klokken 19.45, denne gangen i Sprodeåsen over Tønsberg sentrum.

Klokken 20.30 kom nok en brannmelding fra skogen bak Byskogen skolen. Til slutt klokken 22 brøt det ut brann i Robergveien på Barkåker.

Høyspent i fare
De fire første brannene blir alle betegnet som mindre skog- og gressbranner. Den siste er større, og brant utover kvelden tirsdag. En større høyspentlinje strekker seg over området der det brant, og Skagerak Energi ble kalt inn for å vurdere faren.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Thorleif Leifsen er det Statnett som eier den aktuelle høyspentlinjen, men Skagerak Energi hadde mannskap ute for å følge situasjonen.

- Vi har beredskap klar, dersom det skulle skje noe med høyspentlinja, men jeg tror ikke dette vil komme til påvirke noen av våre kunder, sier han til Nettavisen.

Ansvarlig for samfunnskontakt Knut Lockert i Statnett er heller ikke bekymret.

- Vi sitter og følger med på en landsdekkende sentral hos oss, og dersom en av våre høyspentlinjer står i fare for å bli rammet av brann vil den bli koblet ut, sier Lockert til Nettavisen.

Han bekrefter at dette ikke vil kunne føre til problemer hos forbrukerne: - Dersom vi stenger av en linje vil vi normalt ha en annen linje som vil kunne frakte strømmen ut til forbrukeren, sier han.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken