Gå til sidens hovedinnhold

Fem tanker om Bundesligaen

En rekke spillere med fortid i Tippeligaen utmerket seg sist helg.

Nettavisen vil i ukene framover gi dere mer stoff fra Bundesligaen, i samarbeid med Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Første, andre, tredje og fjerde spalte finner dere her.

I hver spalte vil dere også få se en video med de fem beste målene fra forrige serierunde.

Her er ukens fem tanker fra Vebjørn Buen:

1) Det ble en «norsk» kveld på AWD-Arena denne runden! Det er tydelig at Hannover liker Tippeligaen godt. I helgen vant Hannover 5-1 hjemme mot Hamburg. Didier Ya Konan (2), Mame Biram Diouf og Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret for hjemmelaget. Alle hentet fra Tippeligaen, kun med Diouf som mellomlandet i Manchester.

Samspillet de tre imellom fungerer også meget bra, og har kommet seg de siste rundene. Trener Mirko Slomka bruker dem på riktig måte, og vi ser også at Moa nå begynner å komme tilbake til god gammel form. Skal riktignok sies at Hannover er et "hjemmelag" og at de taper nesten alt på bortebane, men så fort Diouf, Ya Konan og Moa setter igang så blir det skummelt. Med denne trioen på banen jevnlig, kan bortestatistikken bedres.

Diouf spesielt har vært en kanonsignering for Hannover, og han burde hatt hattrick i kampen mot HSV. Man kan jo også spørre seg selv, var dette det samme Hamburger SV som vi så vinne 4-1 borte mot Borussia Dortmund? Ja, det var det faktisk, selvom det er vanskelig å tro. Snakk om kontraster!

2) Schalke 04 sto med én seier på elleve kamper før møtet med Fortuna Düsseldorf. Man ser klart at ting ikke er som det skal i Gelsenkirchen, men de vant til slutt 2-1. Ikke en kjempegod kamp av de blåkledde, men de fikk jobben gjort takket være to mål av midtstopperen Joel Matip. Det er rett og slett frustrerende å se på Schalke om dagen, med tanke på hvordan de spilte før vinterpausen. De er et helt annet lag! De gjør det godt i Champions League og det er godt å se, men savnet av Raul og en Huntelaar i form er enormt!

Det må nevnes at de har hatt skader, men svært lite fungerer for Schalke denne sesongen. Med kun flaue fem mål er Huntelaar fortsatt toppscorer i klubben. Det sier vel det meste om sesongen til «Königsblauen». De har ikke selvtillit. Det er mye frustrasjon og redsel for å gå enda en kamp uten seier. De sliter med å komme til nok målsjanser, og de har vært dårligere på markering i de bakre rekker. Dette må bedres om det skal bli Europacup-spill neste sesong! CL-toget er ikke kjørt helt ennå, men det blåses i fløyta...

Her er de fem fineste scoringene fra denne runden:

HTML EMBED

3) Det har vært en god norsk uke med unntak av Mathis Bolly. Han var igjen verken på banen eller benken for Fortuna Düsseldorf i bortekampen. Håvard Nordtveit startet og spilte hele kampen for Borussia Mönchengladbach i deres hjemmekamp mot Borussia Dortmund og hadde færrest feilpasninger av alle i kampen. Moa spilte hele kampen for Hannover, mens Per Ciljan Skjelbred startet og ble byttet ut ved pause for Hamburg. Vegar Eggen Hedenstad var ikke med i troppen til Freiburg på grunn av en liten muskulær skade. Han er tilbake om få dager og er dermed klar til neste helgs runde.

4) Augsburg vant det som kan regnes som en av sesongens viktigste kamper. De vant sekspoengskampen hjemme mot Hoffenheim, og dermed har de overtatt 16. plassen som gir playoff. Augsburg har ni poeng opp til sikker plass, men det er tydelig at de har en bedre sesong enn Hoffenheim og Greuther Fürth som ligger på plassene under. Spillet til Augsburg har kommet seg sakte men sikkert, og de har vært flinkere til å ta poeng, spesielt på hjemmebane. Jeg er redd for at Greuther Fürth og Hoffenheim rykker direkte ned. De sliter begge med å score mål, og er ikke kompakte i det hele tatt bakover.

Hoffenheim har hentet en del spillere, men det ser ikke ut til å ha hjelpet sålangt. Krisen fortsetter hos blåtrøyene, mens det var ikke mange som forventet noe annet av Greuther Fürth. Sascha Mölders begynner å score mål for Augsburg igjen, og det kan være forskjellen på direkte nedrykk og playoff. Tror ikke Augsburg kommer over streken da det er for langt opp og stallen er for dårlig til det.

5) Freiburg fortsetter sin gode statistikk, selvom det ikke ble seier og fjerdeplass denne helga. De spiller feiende flott fotball, men det er Bayern München som ler til sist. De knuste Werder Bremen hele 6-1 og viser at de er Europas beste klubb. 2.- 3.- 4.- og 5. plassen spilte uavgjort, mens 6. plassen tapte. Ikke rart Bayern München ler hele veien hjem. Franck Ribery scoret også rundens flotteste mål og viser igjen at han er en av Bundesligaens beste spillere. Alltid skummelt når han setter fart fremover.

Men bak den suverende lederen er det jevnt. Fra 5. til 15. plass skiller det kun åtte poeng, og alt kan skje. Bundesligaen består av en haug med gode klubber. Jeg tror dog at Freiburg kommer til å dabbe av sammen med Eintracht Frankfurt. Begge spiller over evne per dags dato, og Schalke og Hannover kommer til å stramme opp når sesongen nærmer seg slutten. De har såpass gode staller at dette bør de klare.

P.S. Eurosport 2 viser fem kamper live i en standard runde (fredag 20.30, lørdag 15.30 og 18.30 og søndag 15.30 og 17.30). I tillegg får du høydepunkter fra samtlige kamper både lørdag klokken 17.30 og søndag klokken 19.30.

På www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken