Gå til sidens hovedinnhold

Fem tanker om Bundesligaen

En begredelig runde, sett med norske øyne.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se høydepunktene fra forrige runde i videovinduet øverst!

Ukens fem tanker:

1) Hertha Berlin har fått en nær perfekt start på sesongen. De er et av seks lag som er ubeseiret etter tre serierunder og de har overrasket de fleste. Hovedstadslaget var overlegent i 2. Bundesliga forrige sesong, men at de skulle spille så flott fotball også i det gode selskap hadde jeg ikke trodd. Med en sulten spiss i Adrian Ramos, midtbanemenn som Alexander Baumjohann og Änis Ben-Hatira og ikke minst elegante Ronny så har de vist at de blir å regne med. Nå står de med 20 hjemmekamper på rad uten tap. De kommer selvsagt til å dabbe av litt etterhvert, men dette kan likevel bli en flott sesong på nykomlingene.

2) Ting går ikke særlig bra for Moa og hans klubb Stuttgart om dagen. I helgen ble det nok et tap borte mot Augsburg og dermed null poeng etter tre serierunder. Nå har også trener Bruno Labbadia fått sparken. Stuttgart har et ganske så godt lag, men de funker ikke sammen.

Vedad Ibisevic gjør sine saker greit og scorer mål, men ellers er det labert. Spesielt i forsvar. Stjerna Moritz Leitner har ikke kommet ordentlig i gang og Moa venter på sitt første mål. Laget er også altfor ineffektivt og dette er noe de virkelig må jobbe med fremover når det kommer en ny trener inn. Stuttgart er en klubb som hører hjemme i Europa, ikke på bunnen av tabellen.

3) I helgen kom det uvanlig mange røde kort og noen unødvendige. Totalt fikk vi åtte røde kort og den mest tåpelige av dem alle står Sejad Salihovic for. Han scorer på straffe for Hoffenheim og midt i feiringa slår han til Julian Schuster og får rødt kort. Freiburgs Admir Mehmedi var heller ikke særlig smart ved å fortelle dommeren at han er en idiot som ikke skjønner noen ting etter en duell. Direkte rødt. Dette er så fullstendig unødvendig og tåpelig at jeg har ikke ord. Når det gjelder det røde kortet til Stuttgarts Ibrahima Traore, så skjønner jeg frustrasjonen. Hans duell på Augsburgs Ronny Philip er ikke nok til gult kort en gang, om du spør meg.

4) Nicolai Müller er en ukjent spiller for mange, men for en spiss han er! Virkelig undervurdert, etter min mening. Han og resten av Mainz har fått en strålende start på sesongen med tre seire av tre mulige, og selv står Müller med fire scoringer. Med det er han toppscorer i Bundesliga. Jeg tror ikke det kommer til å stoppe med det. Før sesongen så jeg på Mainz som et av lagene som kunne nå langt og gjøre store ting, og jeg er rimelig sikker på at Müller kommer til å fortsette scoringsfesten og holde Thomas Tuchels lag høyt oppe på tabellen. Han vet godt hvor målet står, timer løpene sine meget bra og er også en god tilrettelegger. Her sitter Mainz på gull, i likhet med Stefan Kießling og Bayer Leverkusen.

5) Det ble en meget dårlig norsk runde i Bundesliga denne helgen.

Per Ciljan Skjelbred og Håvard Nordtveit satt på benken under hele sine kamper, Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg, Tarik Elyounoussi startet for Hoffenheim, men ble byttet ut etter 33 minutter, Moa startet for Stuttgart, men klarte ikke å finne veien til nettmaskene før han ble byttet ut etter 74 minutter, mens Omar Elabdellaoui spilte igjen hele kampen for Eintracht Braunschweig. Han hadde en håpløs tversoverpasning som førte til at Frankfurts Stefan Aigner satte inn 2-0. Med andre ord, ingen god norsk runde denne helgen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken