Gå til sidens hovedinnhold

Fem ulver skal skytes

Direktoratet for naturforvaltning har gitt tillatelse til å felle fem ulver i Hedmark. Nå har jegerne fem uker på seg til å skyte ulvene.

Lisensjakten skal forhindre at ulv skal etablere seg utenfor ulvesonen.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) har gitt tillatelse til felling av tre ulver i et område nord i Hedmark, som omfatter deler av kommunene Stor-Elvdal og Rendalen og hele Engerdal kommune. To ulver er tillatt felt i et område sør i Hedmark, som omfatter kommunene Åmot, Elverum, Løten, Hamar og Ringsaker.

Disse to sonene ligger utenfor den etablerte ulvesonen. Målet er å forhindre at ulven skal angripe buskap og rein i områdene. Direktoratet har åpnet for lisensjakt på ulvene fram til 15.februar. Jegerne som skal delta må ha en individuell personlig lisens.

«Direktoratet for naturforvaltning vurderer at felling av disse fem ulvene ikke vil true bestandens overlevelse», står det i pressemeldingen fra direktoratet.

Undersøkelser viser at det i 1994 er født minst elleve valpekull i Skandinavia. Tre av disse er født i Norge. Totalt regner man med at det er snakk om mellom elleve og 15 ulvevalper, omtrent like mange som i 2003.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken