Gå til sidens hovedinnhold

Femstjerners Drillo

Landslagssjefen skrytes opp i skyene etter kamp nummer 100. Men selv var jubilanten langt fra fornøyd.

NORGE - MONTENEGRO 2-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): På sine fem siste landskamper har Norge slått Makedonia, Sør-Afrika, Sveits, Slovakia og nå sist Montenegro. Kanskje ikke nasjoner i den ypperste elite, men det er absolutt oppsiktsvekkende resultater fra Egil Drillo Olsen og hans disipler. Et landslag som lå med brukket rygg etter Åge Hareide-perioden, er nå et lag som gjør det de skal, vinne!

Under Drillos ledelse har våre beste menn avansert til en 22. plass på Fifas verdensranking. Lag som Sverige og Danmark er henholdsvis bare nummer 35 og 37. Montenegro er nummer 65.

- Får utfolde oss
I lørdagens kamp på Ullevaal var det Christian Grindheim som satte tonen for den femte strake seieren med sitt omdiskuterte mål før pause. Nest sist på ballen var det Morten Gamst Pedersen som var. Blackburn-proffen fikk i tillegg kreditert Norges vinnermål helt på tampen av den andre omgangen.

Kantspilleren med den følsomme foten mener det er en fryd å spille under landslagsjubilant Egil Drillo Olsen.

- Han er meget dyktig, og det fine er at vi får lov til å utfolde oss, og spille på det vi er gode til, sier Gamsten til Nettavisen.

28-åringen, som nylig signerte en ny avtale med sin Premier League-klubb, er likevel klar på at det ikke akkurat var noen festforestilling som ble levert i Oslo lørdag kveld.

- Det er kjekt, og sterkt, med fem seire på rad, men det var ikke akkurat halleluja i dag, sier han.

Christian Grindheim har nå to mål på det norske landslaget - begge under Egil Drillo Olsens ledelse.

- Jeg har fått vært mer offensiv under ham, og det er godt å spille under en trener som har tillit til meg, jeg vet jeg får spille når jeg kommer på samlingene, sier Heerenveen-spilleren.

- I dag var det meningen jeg skulle gå en del framover på banen, og jeg hadde gjerne sett at jeg hadde fått ballen enda mer da jeg var i posisjoner, spesielt i førsteomgangen.

Les også: - Skulle vise Norge spensten

- Veldig misfornøyd
Onsdag venter nye utfordringer for de norske gutta. Ukraina på Ullevaal. Landslagskaptein Brede Hangeland tror Norge må heve seg betraktelig for å sikre sin sjette strake seier.

- Fem strake er veldig fint, men mot Ukraina på onsdag blir det tøffere, da må vi heve oss, sier Fulham-stopperen.

Og der får han støtte fra sjefen selv.

- Vi skulle prøve en del nye ting i dag. Ta større sjanser framover og ha med offensive backer. Det funket brukbart en liten perioden, men etter hvert så ble vi spilt lavt av Montenegro.

- Jeg er veldig misfornøyd med mange balltap i andre omgang. Og ut ifra det som skjedde da, har vi mye å rette på, sier Drillo.

Norge skapte en rekke gode store sjanser mot Montenegro, og burde ha punktert kampen allerede i første omgang, men i stedet var det John Arne Riise-kompis og superspiss Mirko Vucinic som utlignet for gjestene ni minutter før slutt med et perlemål.

- Vi ligger på rundt 8-5 i målsjanser i vår favør. Vi kunne avgjort i første, men hadde også noen store etter pause. Vi hadde også et par bra overganger i andre omgang, men alt i alt var det ikke bra nok, sier Drillo om lagets innsats i lørdagens kamp.

- Jeg liker ikke fem målsjanser imot på hjemmebane. Men de er et godt lag med gode spillere som kan gjøre mye på egen hånd, og da utligningen kom lå det litt i lufta. Vi hadde vært rufsete og upresise i mye av det i foretok oss i forkant der.

Heldigvis for jubilanten fikk Norge sitt vinnermål helt på tampen av kampen da Morten Gamst Pedersen slo et innlegg som gikk via Montenegros Zarko Tomasovic og inn i nettmaskene.

- Helt sikkert ikke mål
Montenegros landslagssjef, Zlatko Kranjcar (far til Tottenham-stjernen Niko Kranjcar), var fornøyd med sitt lag i lørdagens kamp, men var klar på at Grindheims mål skulle vært annullert.

- Helt sikkert ikke scoring. Det var et klart angrep på keeper ved målet. Jeg brukte denne situasjonen til å motivere spillerne mine ekstra i pausen. Vi ville ha revansje. Derfor var det synd at vi slapp inn på ny helt på tampen.

Han måtte likevel innrømme at Norge til slutt vant fortjent.

- Når et lag vinner en fotballkamp er det som regel fortjent. Begge lag hadde gode muligheter, men Norge var nok noe mer farlig enn oss. Om dette hadde vært en tellende kamp og ikke en treningskamp, så hadde vi nok gjort en del ting annerledes taktisk. Det blir som regel flere offensive muligheter i slike kamper som dette, sier Kranjcar

- Det var et stort tap for oss å ikke ha med Stevan Jovetic (stjerne i italienske Fiorentina), men det var i det minste en fin mulighet til og teste en del nye spillere, fortsetter han.

Les også: Her scorer Grindheim

Fornøyd med debutantene
Både Tromsøs Ruben Yttergård jeansen og Aalesunds Jonathan Parr fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Sistnevnte spilte hele kampen, mens Tromsøs talentfulle midtbanespiller ble byttet ut til fordel for Per Ciljan Skjelbred drøye ti minutter ut i andre omgang. Drillo var godt fornøyd med begge de to debutantene.

- Både Ruben og Jonathan gjorde en god jobb. Vi valgte å sette inn Ciljan for Yttergård Jensen etter hvert fordi vi trodde han kunne gjøre en bedre jobb akkurat der og da. Parr kjente litt til en skade i pausen, men signaliserte etter hvert i andre omgang at han ikke kjente noe mer til det. Han likte seg vel utpå der, sier Drillo.

Verken Parr eller Yttergård Jensen er aktuelle foran onsdagens kamp mot Ukraina.

Da kommer i stedet brødrene John Arne og Bjørn Helge tilbake i troppen.

PS. Tom Høgli ble byttet ut i pausen fordi han hadde pådratt seg en lårhøne, og gikk haltende forbi pressen i mixed zone. - Men jeg burde være klar til onsdag, sier Tromsø-spilleren til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken