Gå til sidens hovedinnhold

Ferdig i Vålerenga

Men Morten Berre får ny kontrakt.

Vålerenga og høyreback Fredrik Stoor er enige om å avslutte svenskens kontrakt med umiddelbar virkning.

- Vi har kommet til enighet med Fredrik om å avslutte samarbeidet og han står fritt til å diskutere med andre klubber. Vi ønsker Fredrik lykke til videre, sier sportslig administrativ leder Stein Hoff til vif-fotball.no.

Stoor kom til Vålerenga foran 2011-sesongen etter et opphold i Fulham. Han fikk totalt 15 kamper i Tippeligaen og én cupkamp for Vålerenga i en 2011-sesongen preget av skader før han foran 2012-sesongen ble lånt ut til Lillestrøm.

Til Lillestrøm
I 2012-sesongen ble Fredrik Stoor utlånt fra Vålerenga til Lillestrøm. Han fikk 21 kamper i den gule drakta, til tross for en liten skadeperiode.Nå har svensken signert en ettårskontrakt med Lillestrøm.

- Han var et klart førstevalg i forhold til å få med som høyreback. Han hadde en god sesong for oss i 2012 og har enda et bra potensiale som ligger inne der i forhold til å utvikle seg videre. Generelt viktig å beholde mest mulig kontinentet i 2013-sesongen. Derfor er det en viktig brikke som har falt på plass, sier Sportsdirektør Torgeir Bjarmann til LSK.no.

Forlenger
Morten Berre (37) har skrevet under på en ny ettårskontrakt med Vålerenga. Berre kom til klubben før 2003-sesongen og har ti sesonger bak seg i VIF-drakta. Han har vunnet serie- og cupgull, samt to seriesølv og en seriebronse som Vålerenga-spiller.

- Jeg har opplevd veldig mye moro i Vålerenga de siste ti årene, og er veldig motivert for en ny sesong i Vålerenga-drakta, sier Berre til klubbens hjemmeside.

Morten Berre topper allerede lista over spillere med flest toppseriekamper for Vålerenga. Neste sesong kan han gå helt til topps på lista over spillere med flest obligatoriske kamper for klubben. Freddy dos Santos topper lista med sine 326 kamper, mens Morten Berre står bokført med 312 obligatoriske kamper før jubileumssesongen. Alt ligger dermed til rette for at Berre kan bli dobbelt-historisk i løpet av neste sesong.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det. Slike ting betyr mest etter at man har gitt seg. Mitt fokus er å prestere best mulig for Vålerenga, avslutter Berre.

I Vålerenga er man fornøyde med å ha med veteranen en ny sesong.

- Morten er en profesjonell spiller som vi er glade for å ha med oss inn i jubileumssesongen. Han har vært med på opp- og nedturer i Vålerenga og vet hva som kreves for å være i toppen. Hans erfaring vil være til stor nytte for våre yngre spillere og hans vinnervilje smitter over både i trening og kamp, sier sportslig administrativ leder Stein Hoff til vif-fotball.no.

Mangler trener
Vålerenga starter oppkjøringen foran årets sesong mandag formiddag, men mangler fortsatt en hovedtrener.

Flere trenere har vært koblet til klubben. I helgen takket Ståle Solbakken nei, mens Per Mathias Høgmo forrige uke meldte avbud.

Søndag var Jan Jönsson i møte med klubbledelsen, men det ser i midlertidig ut som det er Kjetil Rekdal som kommer til å signere for osloklubben i løpet av kort tid.

– Ja, det er de to det står om nå. Det vil bli klart i løpet av dagen, sier styreleder Åge Petter Christiansen i VIF til NRK.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken