Manchester Uniteds Rio Ferdinand var i utgangspunktet tatt ut til Englands landskamper mot San Marino og Montenegro de kommende dagene.

Dette var første gang Ferdinand var tilbake på laget siden konflikten med John Terry og Ashley Cole.

Bakgrunnen for konflikten var at Terry kom med rasistiske kommentarer mot Ferdinands bror, Anton Ferdinand, mens Cole støttet sin klubbkaptein i saken.

Det dårlige forholdet mellom de profilerte spillerne førte også til at landslagssjef Roy Hodgson valgte å vrake Ferdinand til EM-sluttspillet i 2012.

Nå var altså planen at han skulle tilbake på landslaget, men mandag kom beskjeden om at United-stopperen nå har trukket seg fra landskampene.

Dette skal ha skjedd etter et møte mellom Ferdinand og Hodgson, opplyser det engelske fotballforbundet. Ferdinand ønsker likevel å spille på landslaget ved senere anledninger.

- Det er skuffende at Rio ikke er tilgjengelig. Men på grunn av det detaljerte trenings og medisinske programmet han følger, er ikke dette mulig nå, sier Hodgson.

- Men jeg er glad for at Rio ringte, og ba om en prat med meg. Det var viktig for meg å høre fra ham personlig, sier den tidligere Halmstad-treneren.

Hodgson er sikker på at United-spilleren vil få sjansen igjen senere.

- Han har vist en herlig dedikasjon til dette laget og jeg ser fram imot å ta ut til landskamper i framtiden, sier Hodgson.

Ferdinand sier at han er skuffet over å måtte melde forfall.

- Det var skuffende, men jeg sa til Roy at jeg gjerne ønsker å bidra i kamper som kommer senere. Jeg ser fram imot å jobbe med ham i framtiden, sier Ferdinand.

Tottenhams Steven Caulker er hentet inn som erstatter for veteranen.