Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson må stole på van Persie i hatkamp

Wayne Rooney rekker ikke søndagens hatkamp i Premier League.

Wayne Rooney går glipp av søndagens storkamp mot Liverpool, uten at det bekymrer Manchester United-manager Alex Ferguson nevneverdig.

Skotten har nemlig toppscorer Robin van Persie tilgjengelig, og han sparte ikke på lovordene om sin nederlandske målmaskin på pressekonferansen før «hatkampen».

– Jeg forventet at han skulle bli en viktig spiller for oss, men man vet aldri helt hva man får. Vi betalte mye, men ville veldig gjerne ha ham. Derfor var vi forberedt på å gå den ekstra milen for ham.

– Vi er begynt å få bruk for hele registeret hans. Vi er mer kjent med hvilken type spiller han er, og han er virkelig blitt viktig for oss, sa Ferguson.

Han la til at han håper å ha Rooney tilbake i trening allerede fredag, og at kraftspissen kan spille omkampen mot West Ham i FA-cupens 3. runde onsdag.

– Umåtelig viktig
Tilbake i troppen siden sist er midtbanespillerne Nani og Anderson. Ferguson understreket viktigheten av å ha flest mulig spillere friske til kampene mot Liverpool.

– Derby-kampene mot Liverpool endrer seg aldri. Det er en alltid umåtelig viktig kamp, samt intenst og emosjonelt. Du får nok alt du kan tenke deg i et derby på søndag, sa United-sjefen.

Samme dag spiller byrival Manchester City en vrien bortekamp mot Arsenal. Det betyr at Fergusons menn med seier kan få muligheten til å øke avstanden (7 poeng) til ligatoeren ytterligere.

Etterlyser spissmål
City-sjef Roberto Mancini har tidligere forklart hvorfor han mener Van Persie er forskjellen mellom de to engelske topplagene. Fredag tok han til orde for at spissene hans bør score mer og tette luken til United.

– Jeg håper spissene våre starter å score, det er veldig viktig for oss. Om (Edin) Dzeko, Carlos (Tévez), Sergio (Agüero) og Mario (Balotelli) fortsetter å score, tror jeg vi kan snu dette. Det er 17 kamper igjen, sa Mancini.

Han må klare seg uten hamstring-skadde Agüero søndag, men stiller ellers fulltallig frontlinje.

Tøft for Spurs og Chelsea
Seks poeng bak City følger Tottenham med Chelsea og Everton hakk i hæl. Spurs spiller borte mot Queens Park Rangers, som ligger sist i Premier League, men som har vist bedre tendenser de siste ukene.

For Chelsea venter en tøff bortekamp mot Stoke, som fortsatt har til gode å tape på hjemmebane denne sesongen. Everton tar imot Swansea og bør vinne for å henge med i kampen om en topp 4-plassering. (©NTB)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'anc1pq3qtndj174lzn9oi84t6', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-anc1pq3qtndj174lzn9oi84t6', 'eplayer14');
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken