Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson nekter å gi seg

Sir Alex Ferguson har ingen planer om å gi seg som manager i Manchester United med det første.

Den mektige skotske suksesstreneren har ledet Old Trafford-klubben siden 1986.

Han hadde opprinnelig planer om å gi seg som manager i 2002, men er nå fast bestemt på å fortsette ved roret.

- Jeg har ingen planer om å trekke meg tilbake, jeg vil bli her i minst to år til, forteller Sir Alex Ferguson i et intervju med den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport.

- Jeg bestemte meg for å slutte i 2002, men angret. Det at jeg ombestemte meg gjorde at jeg fikk tilbake entusiasmen, fortsetter han.

Spekulasjonene har startet
Engelske aviser er imidlertid kjent for sine spekulasjoner. For til tross for at Ferguson sier at han vil bli værende som Manchester Uniteds manager i minst to år til, lanseres en rekke mulige etterfølgere i engelske medier.

Lokalavisen Manchester Evening News nevner den tidligere United-kapteinen Roy Keane som en potensiell kandidat sammen med blant annet Mark Hughes og Sven-Göran Eriksson.

Sir Alex Ferguson selv er imidlertid ikke i tvil om hvem han helst vil se skal overta sine disipler på Old Trafford.

- Alle eiere med ambisjoner burde plassere Marcello Lippi på toppen av ønskelisten. Han er en ypperlig manager, mener Ferguson.

Lippi har blant annet ledet Juventus til en rekke titler, og var i fjor sjef for Italias landslag som sikret seg VM-gullet i Tyskland.

- En strålende taktiker
Italieneren har tidligere røpet at han det siste året har gått på engelskkurs.

- Marcello er en strålende taktiker. Det finnes ingen grunner til at han ikke kan komme til en engelsk klubb. Men for øyeblikket spørs det om han er tilgjengelig, konstaterer Ferguson.

Manchester United topper for tiden Premier League og henger fremdeles med i Champions League. Tirsdag kveld spiller Ole Gunnar Solskjær og Uniteds øvrige stjernegalleri omkamp i FA-cupen mot Reading.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler