Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson sa nei til norgesbesøk

Sir Alex Ferguson ba om at United-spiss Danny Welbeck skulle få slippe å reise til Norge.

Oslo (ANB): Mandag kveld gjester det engelske U21-landslaget Marienlyst i Drammen til toppkamp i gruppe åtte i EM-kvalifiseringen. Mannskapet til Stuart Pearce er ubeseiret – akkurat som Norge – etter to spilte kamper.

Nå innrømmer den engelske U21-sjefen at han gjerne ville hatt med Manchester United-stjernen Danny Welbeck til Drammen. Det ønsket ble imidlertid ikke godt mottatt av Sir Alex Ferguson.

Walker sa nei
Welbeck spilte nemlig det engelske A-landslagets viktige bortekamp mot Montenegro fredag – og skotten var lite lysten på at Welbeck skulle belastes med ytterligere en reise til Norge.

- Jeg snakket med Alex, og han uttrykte bekymring over at Danny skulle reise fra Montenegro til Oslo, og det har jeg forståelse for. Det er fair nok, sier Pearce til Sky Sports.

- I og med at vi bare har én skadefri spiss i troppen, måtte jeg prøve, og vi hadde en fin prat, tilføyer han.

Både Nathan Delfouneso og Martyn Waghorn pådro seg skader i kampen mot Island.

Det hører for øvrig også med til historien at Pearce ønsket å ta med Tottenhams Kyle Walker til Norge, men også den forespørselen endte med negativt svar. Årsaken er at backen blir far denne uken.

Uvant kunstgress
England-sjefen forventer for øvrig en meget tøff kamp på Marienlyst i Drammen.

- De har noen virkelig gode spillere, og det blir en tøff oppgave for oss. De har vunnet begge bortekampene sine så langt i gruppespillet, så de kan trygt si at de er det beste laget i gruppa. Men om vi får et godt resultat her, er vi i en god posisjon, sier han.

Pearce vet at spillerne hans får kunstgress under beina for første gang i en viktig kamp.

- Vanligvis får man ikke trene på gressmatta mer enn en time før kampen, men denne gangen har vi fått to gode treninger, sier forsvarslegenden – som har lagt vekt på at spillerne skal bli vant til det raske underlaget. (ANB)

Kommentarer til denne saken