Gå til sidens hovedinnhold

Fest på graven til London-bomber

400 mennesker samles på graven til en av London-terroristene for å hylle hans martyrdød.

Shehzad Tanweer (22) er en av selvmordsbomberne som aksjonerte mot en rutebuss og tre undergrunnsbaner i London for nøyaktig tre år siden mandag 7. juli.

52 mennesker ble drept i de koordinerte terrorangrepene.

En fornærmelse
Britiske politikere og pårørende til ofrene raser over at en av selvmordsbomberne blir hyllet som en martyr ved graven i en pakistansk landsby, melder Daily Mail.

- Det er absolutt forferdelig at familien hans velger å markere denne dagen på den måten. Og hva gjør den pakistanske regjeringen med dette? Fem mennesker fra fem forskjellige etniske og religiøse grupper i min velgerkrets døde 7. juli 2005, og dette er en fordømmende fornærmelse over deres minne og deres familiemedlemmer, sier Andrew Dismore, som er medlem av den britiske nasjonalforsamlingen.

Tanweers martyrdød vil blant annet bli hyllet med opplesing av vers fra Koranen.

- Festen blir holdt hemmelig overfor mennesker utenfor landsbyen, men alle vet at den blir avholdt hvert år, sier en landsbybeboer, som ønsker å være anonym, til avisen.

Markering på King Cross
Hundrevis av mennesker var samlet på King Cross-stasjonen for å markere treårsdagen for terrorangrepene, melder BBC.

- Vi hedrer minnet til de som døde 7. juli 2005, og vi gjør honnør for dem som ble skadd. Våre tanker og bønner går til alle ofrene og deres familier, sa borgermester i London Boris Johnson under markeringen som fant sted kl. 08.50 – nøyaktig tre år etter at den første bomben gikk av.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken