Gå til sidens hovedinnhold

Fiasko for Norges håp

Hjemmejubel for USA og Ted Ligety.

VAIL / OSLO (Nettavisen): Etter at Leif-Kristian Haugen kjørte ut i første omgang, var Henrik Kristoffersen det norske VM-håpet i storslalåm.

Nordmannen lå på niendeplass etter første omgang.

Avstanden opp til ledende Marcel Hirscher var bare åtte tideler og dermed var det fortsatt muligheter, men Kristoffersen klarte ikke å gripe sjansen.

- Ingen anelse
Slalåmeksperten klarte ikke å få nok fart i sitt løp og tapte hele veien til teten. I mål var han bare nummer fem og dermed var medaljesjansene borte.

Kristoffersen endte til slutt på en 13.-plass.

- Det gikk ikke fort, men jeg kjørte bra, sier Kristoffersen til Nettavisen etter løpet.

- Men for å være helt ærlig, jeg har ingen anelse om hva som skjedde. Jeg har ingenting å si. Jeg følte jeg kjørte bra på ski. Jeg gir full gass og jobber på, da jeg kom i mål ble jeg sykt overrakset, sier han.

Nordmannen tapte til teten hele veien, men for Kristoffersen føltes det ikke slik underveis i løpet.

- Jeg gjør ingen store feil, før siste kanten, men likevel tapte jeg jevnt hele veien. Da jeg kom i mål, tenkte jeg: Hva i helvete? forteller han.

Til helgen venter slalåm for det norske VM-håpet.

- Det skal gå fint å nullstille seg. Jeg er ikke sur. Jeg er ikke dritskuffet, heller. Jeg vet som sagt ikke hva som gikk galt, avslutter han til pressen.

Mektig Ligety
Den som imponerte aller mest i andre omgang var hjemmefavoritten Ted Ligety. Amerikaneren kjørte en gnistrende runde og blandet seg inn i gullkampen.

Én etter én måtte se seg slått av Ligetys tid og til slutt var det bare Marcel Hirscher, som ledet etter første omgang, som kunne stoppe veteranen.

Men heller ikke østerrikeren klarte å hamle opp med Ligety, som tok sitt tredje strake VM-gull i storslalåm. Han vant også gullet i 2011 og 2013.

Dette var UAS første gull under VM i Vail.

Hirscher blr dermed nummer to, 45 hundredeler bak amerikaneren.

Bronsemedaljen gikk til Alexis Pinturault.

Leif-Kristian Haugen kjøret altså ut i første omgang, mens unggutten Rasmus Windingstad ikke klarte å kvalifisere seg til den andre omgangen.