Gå til sidens hovedinnhold

Fiaskopremiere for Fifa-film

Kun to personer kjøpte billett.

Kun to personer løste billett til den første visningen av den FIFA-finansierte filmen «United Passions» i Los Angeles fredag.

Det sier mye om populariteten til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter korrupsjonsskandalen som har rystet fotballverdenen de siste ukene.

Den franske filmen sies å være bestilt av FIFA, og forbundet har betalt rundt 180 av de 212 millionene det kostet å produsere den. Den britiske skuespilleren Tim Roth bekler rollen som den korrupsjonsanklagede presidenten Sepp Blatter, som nylig besluttet at han vil trekke seg.

«United Passions» forteller FIFAs 111 år lange historie og forsøker å vise organisasjonen som en representant for det gode, men hinter samtidig om korrupsjon og underslag uten å utforske temaet dypere.

62-årige Francisco Carrillo fortalte nyhetsbyrået Reuters at han besøkte kinoen fordi han er tilhenger av sporten, som er svært populær i hjemlandet Mexico. Mens frilansjournalisten Alex Goot (31) forklarte at han ønsket å måle folks interesse for filmen.

– Selv før skandalene og etterforskningen startet lurte jeg på hvem som er målgruppen for denne historien. Selv ikke dedikerte fans bryr seg om hvordan FIFA er i styrerommet, sa Goot.

Han mener folk som går på kino for å se filmen midt i organisasjonens største krise, ikke vil oppleve den som særlig informativ.

– Den føltes veldig rar. Filmen presenterte ikke noen sann historie.

New York Times-anmelderen Daniel M. Gold kalte den «en av de minst severdige filmene i nyere tid» og en «uærlig organisasjonsbeskrivelse som ikke engang frister til latter».

Jordan Hoffman i den britiske avisen The Guardian gikk enda lenger og beskrev filmen som «en skam» og «dritt». (©NTB)

Kommentarer til denne saken