Den britiske storavisen The Guardian la torsdag fram en rapport som avslørte at Qatar misbruker arbeidere fra fattige Nepal i forberedelsene til fotball-VM i 2022.

Ifølge rapporten utnytter Qatar arbeidskraft i stor stil og dette er organisert fra landsbygda i Nepal til toppen av forretningslivet i Qatar.

Mange av arbeiderne som kommer til Qatar har stor gjeld i hjemlandet og føler seg derfor nødt til å jobbe, selv om forholdene er svært kritikkverdige.

Mellom 4. juni og 8. august døde 44 arbeidere av blant annet hjertestopp og arbeidsulykker. Arbeidet som må utføres i Qatar omtales som enkelt og greit som slavearbeid.

LES MER: - Slaver dør i VM-forberedelsene

- Ingen unnskyldning
Etter avsløringen torsdag har det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kommet på banen. Forbundet reagerer på det som omtales i The Guardian.

Ifølge BBC uttrykker FIFA nå sin bekymring for det som skjer i Qatar. VM-arrangøren har derfor bedt styresmaktene i oljenasjonen om å undersøke disse anklagene nærmere.

- Det finnes ingen unnskyldning for at en arbeidstaker i Qatar skal bli behandlet på denne måten, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

- Helse, sikkerhet og verdighet for hver og én av de som er med på å sette i stand VM i 2022 er viktig for oss, og vi vil sørge for at denne episoden blir en katalysator for å forsikre et bedre miljø for alle arbeidere som bor og jobber i Qatar, heter det videre i uttalelsen fra arrangøren.

- Trygghet og sikkerhet
VM-arrangøren føler seg sikre på at arbeidsmiljøet til alle som er involvert i å bygge fasiliteter til VM skal bli tilfredsstillende.

- Vi mener at alle som er involvert i bygningsarbeid på VM-prosjekter, eller annen infrastruktur i Qatar, til en hver tid har rett til velvære, trygghet, sikkerhet og verdighet.

- Dette er en topprioritet for oss nå. Vi er allerede godt i gang med å levere det vi som vertskap har lovet til VM i 2022, heter det videre i pressemeldingen.

VM i 2022 er allerede blitt heftig diskutert på grunn av varmen om sommeren i Qatar, og flere fotballtopper har foreslått at turneringen skal spilles på vintertid.

Det er ventet at FIFA-toppene vil diskutere nettopp det nærmere under et møte i sveitsiske Zürich den 3. og 4. oktober.