Gå til sidens hovedinnhold

- FIFA-topp fikk sparken etter TV-vits

Walter De Gregorios morsomhet kan ha kostet ham jobben.

Onsdag opplyste FIFA at man har overlevert sine datamaskiner til sveitsiske påtalemyndigheter. Fotballforbundet er under etterforskning for korrupsjon.

Dette har medført massiv kritikk mot president Sepp Blatter, selv om han foreløpig ikke er dratt inn i korrupsjonsanklagene. Blatter ble nylig gjenvalgt som FIFA-president, men kunngjorde fire dager senere at han trekker seg så fort et nytt valg kan avholdes.

TV-vits
Torsdag melder BBCs journalist Richard Conway, som har fulgt FIFA tett den siste tiden, at forbundets kommunikasjonsdirektør også gir seg.

«Walter De Gregorio har bestemt seg for å trekke seg fra sin jobb som kommunikasjonsdirektør med øyeblikkelig virkning», opplyser FIFA ifølge Conway.

I etterkant av at dette ble kjent har det blitt spekulert fra flere journalister i at De Gregorio faktisk fikk sparken i jobben. Bakgrunnen skal være en vits han dro under et talk show på TV nylig.

I programmet «Schawinski» skal FIFA-toppen ha dratt følgende morsomhet: FIFA-presidenten, generalsekertæren og kommunikasjonsdirektøren sitter i samme bil. Hvem kjører? Politiet!

Har fått kritikk
Martyn Ziegler, sjefreporter i det troverdige nyhetsbyrået PA, er blant de som melder om dette på nettsamfunnet Twitter torsdag.

Talk showet gikk på sveitsisk TV. Se klippet nederst i saken.

I tillegg til den uheldige vitsen skal også en medierådgiver nær Sepp Blatter ha vært kritisk til De Gregorios evne til å håndtere pressen, melder BBCs Richard Conway.

De Gregorio ble ansatt som kommunikasjonsdirektør i FIFA itlbake i 2011. Han har røtter fra både Sveits og Italia og har tidligere jobbet som journalist, spaltist, og hatt flere lederstillinger i media.

Skandaler
I slutten av mai ble 14 personer tilknyttet FIFAs ledelse eller deres samarbeidspartnere arrestert i forbindelse med valgkongressen i Zürich.

Samme dag holdt De Gregorio en pressekonferanse hvor han forsøkte å fremstille FIFA som et offer i denne saken.

Kommentarer til denne saken