Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 200.000 – vet ikke hvorfor

Politiet vil ta pengene fra 25-åringen fra Bamble, som sier de bare dumpet inn på kontoen.

Den noe spesielle saken går for Skien og Porsgrunn tingrett. I 2000 kom det inn 200.000 kroner på kontoen til mannen som den gang bare var 19 år. Pengene kom fra en bank i Paris, skriver Telemarksavisa.

Pengene ble beslaglagt fordi politiet mener de stammer fra kriminell virksomhet. Men politiet har ikke greid å vise hva slags kriminalitet dette kan være snakk om. Fra før har mannen flere dommer på seg for narkotika- og vinningsforbrytelser.

Fransk venn

Mannen på sin side kan ikke forklare hvorfor pengene kom på kontoen hans. Han har opplyst at han hadde en franskmann, «Patrick», boende hos seg en uke den sommeren, og at det kan være betaling for dette.

- Han sa han skulle betale for seg, men jeg ventet ikke 200 000 kroner, sa mannen i sin politiforklaring. Etter at pengene kom inn, levde han herrens glade dager. Det ble råd til dyre innkjøp, og han spanderte rundhåndet på venner. Hver av foreldrene og besteforeldrene ga han 7000 kroner.

- Svindel

Heller ikke i Frankrike har det latt seg gjøre å finne ut av hva overføringen fra den franske banken gjaldt. En fransk advokat krevde beløpet tilbakebetalt fordi det angivelig skulle dreie seg om en svindel. Men advokaten har ikke vært villig til å si hva den angivelige svindelen dreier seg om.

Bamble-mannen mener politiet ikke har hatt rett til å beslaglegge pengene, og retten skal ta stilling til om han kan kreve det beslaglagte restbeløpet tilbake. Det dreier seg om cirka 150.000 kroner.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene