Gå til sidens hovedinnhold

Fikk endelig møte Toska

MADRID/OSLO (TV 2 Nettavisen): Ranssiktede David Aleksander Toskas norske forsvarer, advokat Christine Hamborgstrøm, fikk endelig møte sin klient i fengslet i Madrid tirsdag. De to tilbrakte tre timer sammen.

Advokat Hamborgstrøm ankom fengselet i Madrid, hvor Toska (29) har sittet fengslet siden torsdag, tirsdag klokken 11. Etter tre timer kom Hamborgstrøm ut fra fengselet, men nektet å snakke med pressen.

Advokatmøte
Ifølge TV 2s reporter på stedet dro Hamborgstrøm rett i møte med den spanske advokaten som har fått i oppgave å ivareta den ranssiktede nordmannens rettigheter i forbindelse med pågripelsen i Malaga for en uke siden.

David Aleksander Toska, som er siktet i forbindelse med dødsranet i Stavanger for ett år siden, ranet av Postens brevsenter i oktober 2003, samt en helerisak, har motsatt seg utlevering til Norge. Dette medfører at utleveringen vil ta lenger tid enn hva norsk politi håpet på.

- Mangler viktig signatur
Ifølge Toskas spanske advokat, Christian Mesía Martínes, har ikke Norge undertegnet en avtale om europeisk arrestordre, noe som kan føre til at det vil ta opptil halvannet år før Toska setter sine føtter på norsk jord.

- Det er riktig at Norge ikke har undertegnet denne utleveringsavtalen. Men den gjelder bare for EU-landene, den er et rent EU-dokument som ikke berører Norges forhold til Spania i denne saken, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han utelukker ikke at Toska kan være hjemme til den planlagte rettssaken som etter planen skal starte i september.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken