Gå til sidens hovedinnhold

Fikk fengselsstraff for ballongstunt

Foreldrene til den såkalte ballonggutten er idømt fengselsstraff.

En dommer i den amerikanske delstaten Colorado har idømt Richard Heene en fengselsstraff på 90 dager. Han får lov til å jobbe på dagtid 60 av dagene under soning.

Heene er dømt for å ha iscenesatt en dramatisk krisesituasjon der han fortalte til amerikanske nyhetskanaler at sønnen var fanget i en hjemmelaget luftballong som hadde steget til værs.

Dette resulterte i en omfattende redningsaksjon, og nyhetsredaksjoner over hele verden fulgte dramaet minutt for minutt.

Skjulte seg på loftet
Det viste seg imidlertid at det hele var iscenesatt og at sønnen hadde skjult seg på loftet mens dramatikken pågikk.

Dommeren la også ned et forbud mot at foreldrene kunne på noen som helst måte tjene penger på stuntet de neste fire årene. Det vil blant annet si at de ikke kan selge historien til media.

Uttrykte anger
Faren uttrykte tydelig anger under rettssaken, spesielt overfor redningsarbeiderne som forsøkte å redde sønnen ned fra luftballongen.

- Jeg vil gjerne gjenta at jeg er svært lei meg, sa faren mens han forsøkte å holde tilbake tårene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Både Richard og kona Mayumi Heene erkjente straffskyld for at de hadde gjennomført ballongstuntet for å skape blest rundt et TV-program hvor de selv var deltakere i.

Kona ble dømt til 20 dager i fengsel, men kan spre soningen over for eksempel ti helger, slik at dett eikke skal gå ut over barna. Ekteparet har allerede blitt dømt til å betale 42.000 dollar i erstatning for det omfattende redningsarbeidet som ble utløst som følge av stuntet.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken