Gå til sidens hovedinnhold

Fikk hjelp av veteranen

Rosenborg dunket inn i Sandefjords levende mur i 88 minutter. Så dukket en 40-år gammel innbytter opp.

ROSENBORG - SANDEFJORD 1-0:

Rosenborg åpnet høstsesongen i Tippeligaen med å ta imot tabelljumbo Sandefjord på Lerkendal på lørdag.

Men selv om de fleste ventet at trønderne skulle kjøre over Patrick Walkers gutter, forsvarte vestfoldingene seg godt mot tabellederne.

Riktignok kan ikke kampen karakteriseres som noe annet enn en enveiskjøring mot Sandefjords mål, men bakerst hadde underdogene en matchvinner i form av Espen Bugge Pettersen.

Keeperen sto som en levende mur mot Rosenborgs stadige angrepsforsøk, og frustrerte trøndere begynte å innse at det kunne bli med det éne poenget mot Sandefjord.

Inntil en 40 år gammel veteran dukket opp.

Veteranen avgjorde
Roar Strand har slitt med luftveisproblemer gjennom store deler av vårsesongen, men ble byttet inn for Fredrik Winsnes 13 minutter før full tid.

Og bare ni minutter senere avgjorde midtbanesliteren kampen til trøndernes fordel.

Per Ciljan Skjelbred slo et fint innlegg fra venstrekanten, og i feltet ventet den 40-åringen. Sandefjord klarte ikke å klarere skikkelig, og Roar Strand kunne sette ballen i mål til enorm lettelse for de 13.903 tilskuerne på Lerkendal.

Dermed tok Rosenborg de tre poengene de trengte, uten at det på noen som helst måte kunne sies å være ufortjent.

Store muligheter
Rosenborg hadde ballen gjennom mesteparten av første omgang, og kunne fort ha ledet med både to og tre mål ved hvilen.

Allerede etter seks minutter stanget Rade Prica ballen i tverrliggeren, og gjestene klarte også å blokkere returforsøket fra Morten Moldskred.

Heller ikke Steffen Iversen eller Markus Henriksen klarte å få ballen i mål, mens Rade Pricas forsøk på å kopiere Mikael Lustigs brassemål fra cupkampen mot Alta tidligere i uken endte like utenfor.

Så var da heller ikke Sandefjord helt ufarlige på sine kontringer: 17 minutter ut i kampen smalt et skudd i krysstanga bak Daniel Örlund i Rosenborgs bur, et skudd som definitivt hadde fortjent en bedre skjebne.

Levende vegg
Dermed gikk lagene målløse til pause, og de siste 45 minuttene jaget trønderne et vinnermål.

Men heller ikke denne omgangen ga presset fra hjemmelaget betaling i form av scoringer.

Sandefjord fikk knapt nok lov til å være nær ballen, men bakerst på banen ga vestfoldingene alt - og fikk hjelp av en svært god Espen Bugge Pettersen til å holde målet rent.

Inntil den 40 år gamle veteranen dukket opp to minutter før slutt og avgjorde kampen.

Seieren betyr at Rosenborg trygger sin ledelse i Tippeligaen, med tre poeng ned til Tromsø på andreplass – riktignok med en kamp mer spilt.

Sandefjord på sin side sliter helt nederst på tabellen, med fem poeng opp til Kongsvinger og Hønefoss på henholdsvis 14.- og 15.-plass.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra Lerkendal!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken