Gå til sidens hovedinnhold

Fikk hjem datteren i live

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Olav Kjos-Wenjum hadde tatt turen helt fra Luster kommune i Sogn for å møte datteren på Gardermoen. Han ble rørt til tårer da han endelig fikk se sin kjære Anne igjen.

Like før klokken 13.00 kom datteren Anne Kjos-Wenjum Armas (46) og mannen Lazaro Armas ut i ankomsthallen på hovedflyplassen. Der møtte hun faren Olav Kjos-Wenjum, som hadde tatt turen helt fra Luster kommune i Sogn, og ga ham en stor klem.

Blomster og tårer vitnet om den store gjensynsgleden.

- Det er utrolig godt. Jeg er så glad og lykkelig nå, sier Olav.

- Han reddet livet mitt
Foran et stort pressekorps fortalte Anne om sin dramatiske opplevelse. Da flodbølgen kom, ble hun ført rett under vann. Hun takker mannen sin for at hun overlevde.

- Jeg hadde ikke overlevd hvis ikke Lazaro hadde hoppet ut i vannet for å berge meg, sier Anne Kjos-Wenjum Armas. Hun ser på mannen, og smiler.

Anne satt på en uterestaurant på feriestedet Phuket i Thailand da flodbølgen slo inn over land 2. juledag. Lazaro var nede på stranden for å ta noen bilder.

- Plutselig kommer han springende og roper: sjøen kommer, sjøen kommer. Med en gang kommer det en 3-4 meter høy bølge med en fart på sikkert 100 kilometer, forteller 46-åringen.

Kom opp på bardisk
Ektemannen greide å klatre opp på en bardisk, men Anne klarte ikke å klatre opp.

- Vi mistet kontakten, og jeg forsvant under vann. Det kom gjenstander i full fart som bombarderte meg. Men til slutt greide han og løfte meg opp på bardisken, sier Anne.

Lazaro holdt henne fast, samtidig som begge to ble truffet av harde gjenstander som kom strømmende med de store vannmengende.

- Vi fikk hjelp av en amerikansk lege, og mannen min og han sørget for at jeg ble kjørt til et sykehus i Phuket. Jeg var skadd, og hadde mistet kolossalt med blod, sier hun.

Operert på sykehuset
Det som møtte henne på sykehuset, var sjokkerende.

- På gulvet lå det skadde folk overalt. Enormt tragisk, sier Anne, tydelig blank i øynene.

På sykehuset ble hun operert, og hun roser sykehuset for den jobben de gjorde.

- Jeg hadde et sår inn til beinet, og såret var fylt med sand. Sykehuspersonellet var fantastisk. Det var også Lazaro, som hjalp til under operasjonen, forteller hun.

Ingen norsk hjelp
Anne og Lazaro har ikke fått noe hjelp fra norske myndigheter etter katastrofen. Akkurat det samme som forsvarsadvokat Oscar Ihlebæk opplevde på sin Phuket-tur, som TV 2 Nettavisen skrev tidligere onsdag.

- Jeg har ikke hørt noe fra myndighetene. Gjennom familien hjemme fikk vi vite at UD viste at vi var i live, sier Anne til pressen.

Det hun gledet seg aller mest til, det er å komme seg hjem.

- Det er en så enorm tragedie, sier hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken