Når regjeringen fredag presenterer stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan, er en av flaskehalsene og en svært ulykkesutsatt del av E18 gjennom Telemark pekt ut som satsingsområde. Det kom fram på en pressekonferanse i Bamble torsdag, melder ta.no.

Mange dødsulykker
Ved Stokkebakken på E18 i Bamble kommune har det vært mange dødsulykker. Det var også dette stedet stortingsrepresentantene Terje Lien Aasland, Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen (alle Ap) hadde valgt da de torsdag røpet deler av innholdet i stortingsmeldingen. De tre har vært blant dem som har kjempet for å få denne veibiten opp på prioriteringslista.

Dørdal til Langangen
Regjeringen går inn for å bygge firefelts motorvei på E18 mellom Dørdal i Bamble, på grensen til Kragerø, og Langangen i Porsgrunn kommune.

Kostnadsrammen skal være på 2,6 milliarder kroner. 500 millioner skal komme fra staten i perioden 2010 til 2013. I den neste perioden på fire år vil det komme 400 millioner fra staten.

1,7 milliarder fra bompenger
Resten av summen, 1,7 milliarder skal bompengefinansieres.

- Jeg er glad på bilistenes vegne, sier Vidar Tellefesen i Aksjonsgruppa for sikrere E18 gjennom Telemark til NRK Østafjells.

Les også: Syklistene er budsjettvinnere