Gå til sidens hovedinnhold

Fikk millionlønn uten å være ansatt

Selskap betalte flere hundre tusen årlig til en som ikke jobbet der.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I fem år har det amerikanske telekommunikasjonsselskapet Avaya utbetalt flere hundre tusen kroner i lønn til 34-åringen Anthony Armatys uten at han engang har vært ansatt i selskapet, ifølge amerikanske medier.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt skal Armaty ha mottatt rundt 2,5 millioner kroner i løpet av femårsperioden uten å rapportere om det til selskapet, noe som har ført til at han nå har blitt fengslet og siktet for tyveri og bedrageri.

Systemfeil
En årsak til at selskapet kan ha begått feilen var at Armatys ble tilbudt en stilling hos teleselskapet i 2002 som han takket ja til. Men rett før han skulle begynne å jobbe ga han beskjed om at han ikke ville begynne allikevel.

På grunn av en systemfeil har teleselskapet satt inn lønninger på kontoen til 34-åringen fra høsten 2002 til mars 2007, da feilen ble oppdaget. Den totale summen som ble satt inn i denne perioden var på 469.000 dollar.

Stjålet fra pensjonskonto
Men ikke har han gladelig mottatt lønn i en årrekke uten å løfte en finger, selskapet har også avdekket at 34-åringen har fått utbetalt 1.900 dollar fra en pensjonskonto som selskapet har innbetalt penger på.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer