Gå til sidens hovedinnhold

Fikk nytt ansikt i USA

Norske leger sa nei til hjelp og penger - men i USA øynet Heidi håp.

Norske leger hadde gitt opp Heidi Sakkestad (48) fra Kristiansand og ba henne leve med smertehelvete.

- Dette er forferdelig tragisk. Det er en kjempepåkjenning å se seg selv i speilet. Ute på gata snur folk seg og peker på meg, fortalte hun til TV 2 Nyhetene i sommer.

Overbitt
Hennes fire år lange mareritt startet da hun sa ja til å få rettet opp et lite overbitt. Men etter fem operasjoner var ansiktet vansiret - og smertene og spasmene etter kjeveinngrepene uutholdelige.

Eksperter ved Haukeland universitetsssykhus slo fast at norsk helsevesen ikke har mer behandling å tilby.

Men Heidi og familien nekterå gi opp.

Via venner kom hun i kontakt med leger på The Mercy Hospital i Pittsburg i USA.

- Jeg er kjempespent og har fått nytt livsmot. For første gang på fem år klarer jeg å føle glede i hjertet, sa Heidi til TV 2 Nyhetene før operasjonen.

182224

Fikk hjelp i USA
Den amerikanske kirurgen Daniel var av en annen oppfatning. To operasjoner og flere legekontroller var det som skulle til for å gi Heidi Sakkestad et nytt ansikt uten smerter.

Kjevekirurg Daniel W. Pituch ved The Mercy Hospital i Pittsburgh hadde god tro på at han skal klare å rette opp skadene i Heidis ansikt.

- Jeg er optimistisk med tanke på at kjeven skal bli justert i forhold til resten av ansiktet som vil gi henne bedre balanse i ansiktet. Målet er å få Heidi til å fungere normalt, sa Pituch til TV 2 Nyhetene før operasjonen.

De norske legene som mente det ikke var særlige store avvik og at Heidi måtte leve med utfallet av operasjonene, kan merke seg historien.

- Skandale
Heidi Sakkestads advokat Edmund Asbøll karakteriserer det som en skandale at NPE ikke punger ut for klientens utgifter.

- Familien er på ruinens rand på grunn av denne saken. Det er jo uhørt at norske myndigheter ikke vil betale når hun har vært utsatt for feilbehandling i Norge, sa Asbøll til TV 2 i sommer.

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) har slått fast at 48-åringen er utsatt for feilbehandling og har krav på erstatning.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis