Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sjokkregning fra leiebilfirma

Da familien leverte leiebilen for tidlig, fikk de en ekstraregning på 1.800 kroner. Les historien.

Svein Holck flyttet forrige måned fra Bergen til Nordland sammen med kona og sønnen. Leiebil for fem dager ble bestilt hos Avis, og prisen ble satt til 9.941 kroner, skriver bt.no.

Avis reserverte 12.000 kroner på Holcks konto i tilfelle det skulle dukke opp uforutsette utgifter. I kontrakten sto det blant annet at kjørelengden ikke skulle overstige 500 kilometer per døgn, altså 2500 kilometer på fem dager.

Før fristen
Flyttingen gikk fint, og en kamerat kjørte bilen tilbake til Bergen. Han leverte bilen rett før midnatt fire dager etter at de hadde hentet bilen. Da hadde bilen kjørt 2366 kilometer, godt innenfor maksgrensen for fem dager.

Dermed skulle en tro at alt var i sin skjønneste orden. Den gang ei.

- Jeg fikk et brev fra Avis hvor det sto at de hadde trukket 11.747 kroner av kontoen min, altså 1805 kroner mer enn avtalt. Fordi jeg leverte bilen en dag for tidlig, hadde jeg ikke lenger rett til å kjøre mer enn 2000 kilometer. I følge Avis hadde jeg kjørt 366 kilometer for langt, forteller Holck til avisen.

Ekstra beløp
Avis hadde nå fakturert Holck for en leie på 8836 kroner for fire dager, pluss et ekstra beløp for hver av de 366 kilometerne Avis mente han hadde kjørt for langt. Totalt ble prisen dermed 11.747 kroner.

Da Holck påpekte overfor Avis at dette måtte være en feil, ble han avvist med at det var han som tok feil.

Kontra
Men mandag denne uken kom kontrabeskjeden.

- Da ringte daglig leder meg og fortalte at Avis nå skal betale tilbake det de hadde trukket for mye, minus 30 kroner i bompenger. Jeg ble veldig lettet siden dette er mye penger for min familie. Men det var kjedelig at jeg måtte gjennom så mye mas først, sier bergenseren.

Prinsipp
Daglig leder i Avis, Eli Løvås, påpeker at prinsippet er at det skal bli billigere jo lenger man har leiebilen.

- Fordi han leverte bilen en dag for tidlig skulle han ikke ha oversteget 2000 kilometer. Hadde han levert flyttebilen den dagen som sto i kontrakten hadde ikke problemet oppstått, sier hun.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken