Gå til sidens hovedinnhold

Fikk skutt mann på døra

- Han blødde fra sår i ansiktet og i siden, sier Harald Ranum.

Det er Eidsvoll og Ullensaker Blad som torsdag skriver om den svært spesielle historien.

– Vi satt og spiste middag da det ringte på døren. Mannen som sto der hadde blitt skutt i ansiktet og i siden. Han blødde ganske mye, sier en opprørt Harald Ranum til Nettavisen.

Hendelsen fant sted onsdag ettermiddag. Mannen som kom på døra til Ranum fortalte at han hadde blitt skutt mens han sto i ly for regnet under taket på den gamle frelsesarmébutikken på Bøn.

– Han hadde selv prøvd å ringe politiet, men de hadde gitt beskjed om at det hadde vært en trafikkulykke. Politiet hadde derfor ikke kapasitet til å rykke ut til den beskutte mannen. Etter han kom til oss prøvde jeg å ringe politiet. Jeg prøvde fire forskjellige nummer, inkludert politiets nødnummer. Ingen svarte, og først etter én time kom det en politibil. Da hadde var mannen allerede på legevakta, forklarer Ranum til Nettavisen.

- Fjernet tre hagl fra ansiktet

Politiet opplyser til Nettavisen at offeret nå behandles for skuddskader i ansiktet.

- Mannen har fått fjernet tre hagl fra ansiktet, sier politioverbetjent Jan Vidar Karlsen ved Eidsvoll og Hurdal politidistrikt til Nettavisen.

- Det er all grunn til å tro at mannen var et tilfeldig skuddoffer. Vi har spor å gå etter, men har ikke pågrepet noen ennå, sier Karlsen.

- Har folk i Eidsvoll grunn til å være på vakt?

- Vi har ikke grunnlag for å si om de gjør det. Saken er fortsatt under etterforskning, sier han.

- En gal haglemann går løs

Ranum sier til Nettavisen at han og kona er svært sjokkert etter hendelsen, og Ranum mener det er lite betryggende at det går en gal haglemann løs i bygda

- Vi føler oss utrygge. Det går en fyr løs med hagle i bygda og politiet har ikke ressurser til å rykke ut. I rike Norge er dette forkastelig, og jeg mener ubetinget at politiets ressurser må økes, sier Ranum, som for øvrig er lokalpolitiker for Frp.

Ranum forteller at han ikke kjenner personen som ble skutt.

- Jeg vet at han ikke er fra bygda, men vet ikke hvem han er. Jeg har aldri sett ham før, sier Ranum.

Ifølge Eidsvoll og Ullensaker Blad er skuddofferet i 50-årene, og hjemmehørende i Eidsvoll.

Kommentarer til denne saken