En av de beste stedene på nett for å få tak i musikk var i lang tid det lukkede fildelingsnettverket OiNK, som var kjent for ekstremt høy kvalitet, stort utvalg og høye hastigheter. Ikke uventet ble nettstedet stoppet i oktober i fjor.

Tusenvis av norske medlemmer
Siden den gang har det vært stille, utover at ryktene har gått om at medlemslister har blitt spredt fra britisk politi og rundt om i Europa. Dette har naturlig nok skremt titusenvis av medlemmer, og ikke minst de mange tusen norske medlemmene.

Sentralt plasserte personer i det norske fildelingsmiljøet antar at det var rundt 7000 nordmenn involvert i OiNK.

Brukere blir arrestert
Nå melder Torrentfreak at britisk politi er i ferd med å gjennomføre arrestasjoner av en lang rekke tidligere britiske OiNK-brukere som har vært med på å spre musikk som enda ikke offisielt har blitt utgitt.

Mange har reagert på at politiet er involvert i saken, da fildeling i England i utgangspunktet er en sivilrettslig sak hvor politiet ikke skal involveres. Men nå er det klart at fildelerne anklages for langt mer enn ren fildeling. I stedet anklages de for «Konspirasjon for bedra musikkbransjen», og må avlegge både fingeravtrykk og DNA-bevis.

Gratis advokathjelp
En gruppe med advokater som jobber for tidligere OiNK-administrator Alan Ellis tilbyr når gratis rettshjelp til de arresterte medlemmene.