Gå til sidens hovedinnhold

Fin helg i vente

Rekordvarmen er definitivt over, men likevel kan de fleste nordmenn glede seg til en helg med mildt og klart vær.

- Det ser ut til at det blir en fin helg i store deler av landet. De som bor på Vestlandet og i områdene helt opp til Tromsø kan regne med skyfri himmel og temperaturer på rundt ti grader. Søndag skal det bli enda litt varmere, sier Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Tåke i sør
Østlendingene og sørlendingene er ikke like heldige. Der vil tåke ødelegge for finværet, men det blir likevel forholdsvis mildt, med temperaturer på rundt seks grader lørdag og opp til ti grader søndag.

De som bor i Nordland og Troms trenger ikke lenger frykte uvær: Skyfri himmel og milde temperaturer er forventet både lørdag og søndag.

Sterk storm i Finnmark
I Finnmark, derimot, blir ikke været så mye å glede seg over. På Finnmarkskysten er det varslet sterk storm på lørdag.

Men er du blant de som kan nyte være til helgen, bør du gripe anledningen, for finværet kommer ikke til å holde seg så veldig lenge.


- Temperaturene vil gå ned i begynnelsen av neste uke, men det vil fremdeles holde seg forholdsvis mildt, sier Korneliussen.

36 varmerekorder
En novemberdag som likner torsdagen kan vi ikke regne med å oppleve igjen med det første. Da ble det satt ny varmerekord ved hele 36 av målestasjonene til Meteorologisk Institutt, melder NTB.

Sist gang det ble satt rekord på de fleste stedene var i 1977 eller 1984, men noen steder var rekordene enda eldre: Ved en stasjon på Røst var forrige rekord satt så langt tilbake som i 1946.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen