Gå til sidens hovedinnhold

Finanskjendis dømt for voldtekt

Dømt for å ha voldtatt sovende kvinne.

(iOslo.no) Finanskjendisen som har vært i retten denne uken, tiltalt for å ha voldtatt en sovende kvinne (23) i hans leilighet, er nå dømt i Oslo tingrett.

Han er dømt til to års fengsel, hvor av ett år blir gjort betinget. I tillegg må han betale oppreisning til den fornærmede kvinnen på 100.000 kroner, samt saksomkostninger på 10.000 kroner.

- Jeg har snakket med min klient, og han anker umiddelbart, sier mannens forsvarer Anne Marstrander til iOslo.no.

Les også: - Jeg våknet av samleie

«Retten legger til grunn som bevist utover rimelig tvil at fornærmede sovnet, og at tiltalte da gjennomførte et samleie med henne slik hun har forklart. Retten finner det videre bevist at tiltalte var klar over at fornærmede sov da han gjennomførte samleiet.», heter det i dommen.

Marstrander forteller at skyldspørsmålet ankes, og at straffutmålingen er irrelevant for hennes klient.

- Det første han sa var «det er uriktig, jeg anker». Mer er det egentlig ikke å si, sier Marstrander.

Finanskjendisen ga også uttrykk overfor iOslo.no tidligere i uken at han ville anke dersom han ble funnet skyldig.

Les også: Finanskjendisen: - Jeg ble lurt

23-åringens bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen sier til iOslo.no at de tar dommen til etterretning.

- Dette innebærer at fornærmede har blitt trodd, og ikke bare det: Domstolen har også funnet det bevist at han er skyldig, og det er fornærmede tilfreds med. Det har vært en tung sak for henne, sier Bohinen.

Hun forteller at de har vært forberedt på en anke.

Trodde på 23-åringen
I dommen står det at retten har lagt vekt på at 23-åringen tok seg ut av leiligheten i tydelig affekt straks samleiet var over, og at det var så viktig for finanskjendisen at han kjørte etter henne i bil, til tross for at han må ha hatt betydelig promille.

Det står også at fornærmedes forklaring styrkes av telefondata, som viser at 23-åringen sto utenfor hos venninnen og ringte henne, uten å få svar.

«At fornærmede etter dansingen gikk til NN (venninnen), som var den av jentene som hadde et etablert flørteforhold med tiltalte fra før, taler mot at hun da hadde tanker om å ha sex med tiltalte.», heter det i dommen.

Finanskjendisen har anført at han og 23-åringen hadde frivillig samleie, og antydet at hun gikk raskt fra stedet fordi samleiet var kortvarig og utilfredsstillende for henne.

Ikke troverdig
Retten mener imidlertid at 23-åringens forklaring styrkes av at finansmannen ikke handlet slik man ville forventet dersom samleiet var frivillig. Han har forklart at han ble sjokkert over trussel-sms fra venninen, men retten mener handlingene hans i etterkant av meldingene ikke samsvarer med reaksjonen.

«Etter rettens vurdering ville en slik person ønsket å snakke med fornærmede for å bringe på det rene om hun virkelig kunne ha sagt det NN (venninnen) påstod at hun hadde sagt, og eventuelt hva som kunne være bakgrunnen for at fornærmede sa at hun var blitt voldtatt.», heter det i dommen.

Han ble av sine nærmeste beskrevet som omsorgsfull og en gentleman.

«Unnlatelsen av å kontakte fornærmede kan vanskelig tolkes på annen måte enn at han allerede visste at hun var blitt voldtatt, slik at det ikke var noen grunn for ham til å undersøke bakgrunnen for NNs (venninnen) SMS-meldinger nærmere.»

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter