Gå til sidens hovedinnhold

Fingermannen tilsto

Først blånektet han for at det var han som viste fingeren til politiet, men nå har svensken kommet på andre tanker.

Den svenske mannen i 30-årene har fire ganger denne høsten passert den samme fotoboksen på E6 i Sarpsborg i over 120 kilometer i timen.

Fredag måtte mannen møte i Sarpsborg tingrett.

Krever 18 dagers fengsel
Politiet har absolutt et noe spesielt teknisk bevis i saken. De sitter nemlig på et bilde der svensken viser fingeren til fotoboksen.

Bildet ser du øverst i saken.

I avhør har mannen nektet for at det er han som viser fingeren, og at det er han som råkjører. Men politiet har hele tiden vært overbevist om hvem mannen på bildet er.

Nå har svensken derimot ombestemt seg. I retten fredag kom han med en uforbeholden tilståelse.

- Han tilsto alle forholdene, og da ble alle vitnene frafalt. Dermed ble saken over på et par timer, sier mannens advokat, Kristin Morch, til Nettavisen.

Aktor la ned påstand om 18 dager ubetinget fengsel for 30-åringen, samt tap av førerkort i et år og to måneder. I tilegg krever politiet at mannen må betale saksomkostninger.

- Bare noe han gjorde
Mannen er håndverker, og pendler til Oslo fra Østfold. Råkjøringen skjedde på natten.

- Han kjørte på natten, og var på vei til Oslo hvor han jobber. Han har fortalt at det var liten trafikk og fine kjøreforhold, forteller Morch.

- Ble fingeren han viste et tema i retten?

- Alt blir mindre når du tilstår. Så det ble ikke noe stort tema. Han kunne ikke gi noen god forklaring på det. Det var bare noe han gjorde der og da, sier Morch.

Dom i saken er ventet om 14 dager.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren